Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kolumbusz 1492. október 11-13-i kelettel így ír Hajónaplójában az első amerikai indiánokról: „Bizonyára jó szolgákká válhatnának.”…

 

 

Kolumbusz 1492. október 11-13-i kelettel így ír Hajónaplójában az első amerikai indiánokról: „Bizonyára jó szolgákká válhatnának.” 1492. október 14-én: „ötven ember (rendben, csak ötven ember, s nem 133 bátor ember – G.Gy.) le fogja ezt a népet igázni, és mindenben azt csináltatnak velük, amit akarnak.” 1492. november 12-én: „Nincs vallásos hitük, hiszékenyek.” Amerigo Vespucci a Lisszabonban, 1502-ben kiadott Lettera a Lorenzo Pier Francesco dei Medici egy helyén ezt írja: „Nem alkalmazkodnak semmiféle törvényhez, nincs semmiféle hitük.”

 

Michele de Cuneó, Kolumbusz második expedíciójának egyik tagja 1495-ben így ír: „Azt sem tudják, mi az Isten és az ördög, úgy élnek, mint a valóságos vadállatok.” Trevisan 1501-ben: „Genus brutorum hominum”, vagyis „állatias emberek fajtája.” G. da Empoli, 1504-ben: „Gente molto bestiali et picurri (epicurei) naturali”, azaz „nagyon állatias és a természeti élet örömeinek élő emberek.”

 

 

Tommaso Ortiz, az Indiánok Spanyol Tanácsának tagja: „emberhúst esznek, szodomiták, semmiféle igazság nem uralkodik közöttük, nem tisztelik az igazságot, nem tudják, mi a józan értelem, hálátlanok, vadállatiasak és büszkélkednek vele, hogy bűneikben förtelmesek, nem hajlanak sem a tanításra, kegyetlen árulók és bosszúállók, sohasem bocsátanak meg, a legnagyobb mértékben ellenségei a vallásnak, felnőve gonosz vadállatokká válnak, bűnökben és állatiasságban megátalkodott nép, semmi nyoma sincs a jóságnak, a civilizációnak, esztelenek, mint a szamarak.”

Mindenki döntse el maga, hogy a fent felsoroltakból mi igaz ránk, magyarokra, vagyis a bennszülöttekre. Egy időben ugyanis így volt szokás írni kívülállóként a bennszülöttekről, azaz rólunk. Elvégre Orbán megmondta, hogy mi bennszülöttek vagyunk, szemben a nem bennszülöttekkel. „Ez mégiscsak a bennszülöttek, vagyis a mi országunk” – bölcselkedett a magyar miniszterelnök 2020 májusában. De az is meglehet, hogy ő, felcsúti bennszülöttként gondolja a fent felsoroltakat mindazokról a mai Magyarországon, akiket nem tekint bennszülötteknek. Remélem, senki nem veszi rossz néven, talán még az a rendőr sem, aki holnap reggel hatkor betuszkol a kocsijába, ha Tocqueville idézgetése helyett csak annyit mondok, hogy Orbán egy velejéig romlott, ócska rasszista?

p.s. Természetesen a fenti minősítések nem vonatkoznak mindazokra, akiket a minap fosztottak meg bennszülött státuszuktól, kiutasítván őket a magyar nemzet soraiból, miután ellenzékiek, s nem Orbán szavazói.

Gábor György

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: