Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője szerint a magyar miniszterelnököt egyre kevesebben támogatják az uniós vezetők közül, ennek pedig nem csak a Fideszre, de az egész országra nézve súlyos következményei lehetnek.

Dobrev az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: két szempontból is fontos volt a csütörtöki vita.

Az egyik szempont az időzítés – a képviselő szerint Orbán Viktor azt gondolhatta, hogy a járvány miatt észrevétlenül “kiterjesztheti hatalmát”, ezért fontos volt megmutatni, hogy ez nem igaz, és hogy a válság “nem veheti el az emberektől a szabadságot”.

A másik szempont, hogy most kezdődik a költségvetés vitája, ami azért is fontos, mert eldől majd, ki kaphat támogatást és ki nem.

Dobrev szerint a vita során szinte csak a szélsőjobboldali képviselők álltak ki a miniszterelnök mellett, ez is arra utal, hogy “fogy a levegő Orbán körül”. Ez nem csak a Fidesznek, de az egész országnak gondot okoz.

A DK képviselője beszélt arról is: ilyen esetekben, mint a koronavírus-járvány, fel kell hatalmazni az EU-t, hogy beavatkozhasson.

“Butaság az, hogy egy világjárványt nemzeti hatáskörben könnyebb kezelni, mint uniós szinten”

– fogalmazott Dobrev, aki szerint most megmutatkozott, hogy szögesdróttal nem lehet megvédeni az embereket a vírustól, ehelyett egységes európai megoldásra van szükség. Hozzátette: az Európai Unió vezetői között most az egyik legfontosabb téma a gazdasági mentőcsomag, a válságkezelési költségvetést rövid időn belül megduplázták.

A képviselő szerint tanultak a 2008-as válságból, és a megszorítások helyett már inkább a támogatásra buzdít minden kormányt az EU.

Forrás: ATV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: