Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kemény szavak az Európai Parlamentben: Minek kell még történnie, hogy megvédjék a demokráciát a magyarok számára is?

 

A Magyarországról szóló EP-vita kapcsán posztolt ismét a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. Beszámolt arról, hogy a német szociáldemokrata képviselő, Birgit Sippel felsorolta, hogy mi mindent tett Orbán a járvánnyal szembeni harc jegyében.

Szerinte “ezeknek az intézkedéseknek az ég egy világon semmi köze nem volt sem a járványhoz, sem annak következményeihez. Orbán a vírus elleni harcot az ellenzék elleni harccá változtatta.”

“Minek kell még történnie, hogy megvédjék a demokráciát, az alapjogokat a magyar polgárok számára is?” – kérdezte, és cselekvésre szólította fel az Európai Bizottságot. “ez így nem mehet tovább, a magyar kormány nem söpörheti félre az európai értékeket!” – olvasható a bejegyzésben.

 

Vera Jourová biztos elmondta saját személyes élményeit (ő ugyanis cseh) azzal kapcsolatban, hogy miként élték meg 1968-at, hogyan várták a demokráciát, a szabad választásokat és a véleménynyilvánítás szabadságát.

“Mindent megteszünk, hogy Magyarország visszatérjen a demokratikus országok körébe”, – és már én teszem hozzá – ez nem jelent mást, mint azt, hogy az Európai Bizottság tagja Magyarországot ma nem tekinti demokratikus országnak. Sajnos, igaza van…

Maria Spyraki (Néppárt) szintén rendkívül kritikus. Felemlíti a korlátozás nélküli felhatalmazási törvényt, és elmondja, hogy egy 63 éves embert letartóztattak a véleménye miatt. Nagyon fontosnak tartja, hogy az intézmények fellépjenek a magyar kormánnyal szemben.

Ne a magyar nép ellen, hanem a kormánnyal szemben! – hangsúlyozta a néppárti képviselő.

 

Cristoph Hansen a szintén a Néppárt részéről a Tanácsot és az EB-t kérdezte, vajon miért nem álltak ki az alapjogok mellett? Miért fél a Tanács a saját árnyékától?

Itt az ideje, hogy cselekedjünk, eleget beszéltünk már – mondta, mintha nem is néppárti lenne. Nagy a harag Orbánnal szemben a Néppártban is, ez nyilvánvaló.

Forrás: atv.hu / Dobrev Klára közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: