Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pedig a kérdés kimondottan egyszerű és egyszerű a válasz is. De valahogy a bátor kormány nem mer Tóth Bertalan MSZP elnöknek válaszolni. Vajon miért? Tán félnek a népharagtól?

Tóth Bertalan MSZP elnök kzöösségi odalán osztotta meg: Három hete várom az Operatív Törzs vagy a kórházak válaszát azokra a kérdéseimre, hány beteg embert raktak ki a kórházakból

Ezek nem voltak bonyolult kérdések – mennyi aktív ágy van az intézményben, hány beteget kellett hazaküldeni az ágykiürítés miatt, végeztek-e rajtuk vírustesztet, értesítették-e a beteg lakóhelye szerinti önkormányzatot, hány tervezett műtétet kellett elhalasztani -, lényegében bármely kórházigazgató álmából felébresztve is meg tudta volna válaszolni a kérdéseket, és amint az azóta kiderült, a kórházak erről napi jelentésekben adtak tájékoztatást az Operatív Törzsnek.

A kérdéseimről tudnak, mind a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, mind az EMMI államtitkára ígéretet tett a válaszadásra.

„Én is azt gondolom, hogy nem olyan bonyolult, és választ is fog rá kapni.” (Farkas Örs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2020. április 27-én)

“Elnök úr kérdezte, hogy Tóth Bertalan frakcióvezető úr megkapja-e a választ. Április 20-án nyújtotta be a levelét,tehát még van időnk a megválaszolásra, de természetesen választ fog kapni a miniszter uraknak címzett levelére. Minden írásbeli kérdésre válaszoltunk az elmúlt időszakban is.” (Rétvári Bence az Országgyűlés Népjóléti bizottságának ülésén 2020. április 28-án).

Ma május 10-e van, minden válaszadási határidőn túl vagyunk. Azt már megszoktuk, hogy a kormányzati tisztviselők időnként nem mondanak igazat, máskor elferdítik az igazságot, ezeken kívül viszont nyíltan és egyenesen hazudnak.

Ami dühítő, hogy a 36.000 ágy erőltetett kiürítése miatt emberek haltak meg otthonaikban, családok ezreire tettek hatalmas terhet érdemi segítség nélkül, eközben pedig tízezrek nem jutottak hozzá az életüket, egészségüket könnyebbé tevő egészségügyi ellátáshoz. A miniszter pedig mindezeket az egyedi eseteket szórakoztató történetként éli meg. ?

❗️Tisztelet és köszönet az egészségügyben dolgozóknak! A munkájukért ők magasabb fizetést, az emberek pedig a valódi gyógyulás esélyét érdemelnék.❗️

Azt pedig Önökre bízom, hogy az egészségügy irányítása ezek után mit érdemelne…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: