Kórház - Fotó: Dr Tóth Bertalan FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány kevesebb, mint két hete minden ész és értelem nélkül ürítette ki a magyar kórházakat.

Miközben most arról beszélnek, hogy a járvány nyugvópontra tért, miközben vidéken már fel is oldották a kijárási korlátozásokat, továbbra is üresen hagyják a két hete kiürített 36 ezer ágyat a járványra hivatkozva.

Többek között ez is az oka annak, hogy az egészségügyi ellátás a kormányzati bejelentéssel ellentétben még mindig nem indult újra, és a magyar egészségügy tetszhalott állapotban van.

Ha igazak a hivatalos kormányzati adatok a fertőzöttségről – és reméljük, hogy igazak -, akkor ennyi ágy üresen tartásának ma semmilyen szakmai oka nincs.

A Demokratikus Koalíció szerint újra kell indítani az egészségügyet és vissza kell adni az ellátásnak a kiürített kórházi ágyak mintegy felét, legalább 18 ezer kórházi ágyat!

Elég volt abból, hogy a kormány a járványra hivatkozva beszüntette a magyar egészségügyi ellátást! Ennek már semmi köze a járványhoz, ez egy veszélyes, szakmaiatlan és emberek életét veszélyeztető állapot.

A DK szerint újra kell indítani az egészségügyet legalább a kiürített kórházi ágyak felén, mert bármit is hazudik a kormány, ma Magyarországon továbbra sincs egészségügyi ellátás.

Dr. László Imre

Újbuda polgármestere, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: