Kásler Miklós - Fotó: MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP ötpontos, az emberek védelmét szorgalmazó javaslatcsomagja kiegészült egy hatodikkal: immár Kásler Miklós EMMI miniszter lemondását is követelik.

Ezt jelentette be Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő a balassagyarmati kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján, kedden.

Miután köszönetet mondott a magyar családoknak és az egészségügyi dolgozóknak a helytállásukért a járványhelyzetben Balassagyarmaton és országszerte, Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hétfőn a Parlamentben Kásler Miklós olyan kijelentést tett, ami felett nem lehet „napirendre térni.”

„Az Embertelenség Minisztere azt mondta, igaz történetekkel szórakoztatom az Országgyűlésben a nagyközönséget, az embereket, a képviselőket.”

A képviselőnő felidézte, két esetről akarta Káslert kérdezni, ami az egészségügyben történt.

Az egyik a fiatal, 41 éves tatabányai édesapáról szólt, a koronavírus első egészségügyis áldozatáról, aki betegszállító volt.

Túlélte volna a koronavírust, de meghalt kórházi fertőzésben – amiben ma Magyarországon egyébként többen halnak meg, mint közúti balesetben

-, ám az adatait meghamisították és krónikus betegséget jelöltek meg a halál okaként.

„Szerettem volna megtudni, hogy bocsánatot kérnek-e ezért, kap-e kárpótlást az özvegyen maradt feleség és az árván maradt gyermek. Kitűzik-e az egészségügyi intézményekre a fekete zászlót?”

A másik kérdés a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban történtekre vonatkozott, ahol agyhártyagyulladásban meghalt egy 32 éves anyuka. „Szerettem volna megkérdezni, hogy tud-e erről az esetről, ahol a magyar egészségügyben uralkodó áldatlan állapotok miatt történt a haláleset és árván maradt egy öthónapos és egy hétéves gyermek. Megjegyzem, ez volt az egyedüli kórház, aki fogadta és ahol próbálták az orvosok és nővérek megmenteni az életét” – tette hozzá.

Szakemberek szerint többen fognak meghalni Magyarországon az egészségügy hiányosságai miatt, mint koronavírusban, emlékeztetett Bangóné, miközben Kásler elmondása szerint szórakoztatóak ezek a történetek. „Jóérzésű ember nem tud elmenni ilyen kijelentés mellett. Kásler Miklósnak távoznia kell miniszteri székéből, mondhatnánk úgy is, húzzon el a közéletből! Azt is szeretnénk tudni, a magyar kormány osztja-e azt a véleményt, hogy szórakozni lehet ma Magyarországon édesanyák és édesapák halálán” – tette fel a kérdést.

A szocialista politikus megjegyezte, Kásler nagyon ritkán jár be a Parlamentbe és reméli, hogy már nem is fog, hiszen többek közt azt is mondta a miniszter, hogy „itt már csak az ima segíthet”, míg ő képviselőként inkább a működő egészségügyben és a demokráciában látja a megoldást.

Emlékeztetett, nem csak Kásler szórakozik jól: múlt héten a kormánypártiak a Népjóléti bizottság ülésén leszavazták az MSZP a családok, a munkahelyek, a munkanélküliek és a nyugdíjasok védelmét szorgalmazó ötpontos javaslatcsomagját. Elmondta, ezért az MSZP egy online petíciót indított. „A múlt héten ez a petíció 5 pontból állt, tegnap óta kiegészítettük egy hatodikkal: Követeljük Kásler Miklós lemondását!”

Felsorolta a további 5 pontot is, amelyet kért, hogy nézői is támogassak aláírásukkal:

  • „Követeljük, hogy a kormány állítsa le hazugságkampányát és inkább az egészségügyre fordítsa a plakátkampány büdzséjét is!
  • Követeljük a munkanélküli ellátás időtartamának 9 hónapra, összegének minimum nettó 100.000 forintra való növelését!
  • Követeljük a családi pótlék, a GYES, a GYET azonnali duplájára emelését!
  • Követeljük a 2020-ra járó 6,5%-os nyugdíjemelés visszamenőleges kifizetését, a nyugdíjak felzárkóztatását, és az átlag alatti nyugdíjban részesülők számára azonnali, 20.000 forintos, egyszeri juttatás kifizetését!
  • Követeljük, hogy a munkahelyek megtartásának érdekében a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoktól az állam vállalja át a bérek és járulékok 80%-át”!

Végezetül Bangóné elmondta, azt a hírt kapta, hogy Komlón, combnyaktörésben elhunyt egy idős beteg, Gizi néni, akit előzőleg ellátatlanul kiraktak a kórházból. “Ezt a rendeletet, aminek következtében elhunyt, Kásler Miklós jegyzi”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: