Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan az MSZP elnöke jegyzi azt a jegyzetet, ami tökéletesen összefoglalja, milyen szörnyűséget művelt az “Emberminiszter”.

Minden jóérzésű embert megdöbbenthetett Kásler Miklós, egészségügyért is felelős miniszter tegnapi parlamenti megnyilvánulása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője ugyanis teljes nyugalommal azt felelte Bangóné Borbély Ildikó képviselőtársamnak: „Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet”.

„Szórakoztató történetnek” minősítette a képviselőtársam felszólalásában felidézett tragikus emberi sorsokat‼

A 41 évesen koronavírus-fertőzésben elhunyt tatabányai egészségügyi dolgozóét, akinek felesége szerint alapbetegsége nem volt, a kormányzati kommunikáció mégis ezt állította.

A 32 éves édesanyáét, aki öthónapos és hétéves árvákat hagy maga után, s akinek elvesztésében az egészségügyi ellátórendszer elhibázott irányítása is szerepet játszhatott.

Elfogadhatatlannak tartom Kásler Miklós hozzáállását és nyilatkozatát.

S nemcsak azért, mert egyetlen jóérzésű ember sem tekinthet tragikus emberi sorsokra „szórakoztató történetként”! Hiszen Kásler felel a magyar egészségügyi rendszer irányításáért.

Személyes felelőssége van a rendszer hibáiért, az egészségügy alulfinanszírozottságáért, az alacsony egészségügyi fizetésekért, az egészségügyi alapellátás ideiglenes leállításáért, az elhalasztott orvosi beavatkozásokért, és mindezek következményeiért.

Ezt pedig nem háríthatja másra!

Tisztáznunk kell, Orbán Viktor kormányának tagjai mennyiben azonosulnak Kásler értékrendjével.

Ezért megkérdeztem minden minisztert: vajon ők is szórakoztatónak találják a járvány áldozatainak tragikus történeteit? Mit tesznek, ha minisztériumukban hasonló álláspont jelenik meg?

A mellékelt képek egyikén a Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszternek feltett kérdés látható, de a kérdést feltettem minden miniszternek, és a miniszterelnök kabinetfőnökének is.

A Magyar Szocialista Párt évek óta hangsúlyozza, hogy több pénzt kell fordítani az egészségügyi rendszerre.

Magasabb fizetést kell adni az orvosoknak, ápolóknak, egészségügyi dolgozóknak, és maradéktalanul biztosítani kell az egészségügy felszereltségét.

A gyógyulás esélye mindenkinek jár, függetlenül attól, hogy hová született vagy milyen anyagi körülmények között él

Ha Te is így gondolod, kérlek, írd alá petíciónkat itt: https://mszp.hu/emberekvedelmeben, mert abban a magyar emberek életét, egészségét és megélhetésének biztonságát védő intézkedések szerepelnek. Ezt kell kikövetelnünk a kormánytól!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: