Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

24 óra alatt tárgyalta meg és utasította el a parlament az Isztambuli Egyezmény ratifikálását, a kormánypártok megfogalmazása szerint azért, mert a dokumentum “a genderisták és liberálisok trójai falova”, másrészt: nemi alapon segítené a migrációt. Az ellenzék állva, táblákkal tiltakozott.

 

Expressz gyorsasággal, 24 óra leforgása alatt tárgyalta meg és utasította el a parlament az Isztambuli Egyezmény ratifikálását – a KDNP tegnap benyújtott határozati javaslata alapján.

A kormánypártok 115 szavazattal 35 ellenében három tartózkodás mellett fogadták el a határozatot az elutasításról. ( Pócs János is nemmel szavazott, nyilván véletlenül, az ellenzék elutasította, a független Szél Bernadett is, a Mi Hazánk képviselői tartózkodtak. Az ellenzék felállva, feltartott táblákkal tiltakozott a szavazás ellen, a táblákon idézetek, melyek a nőket, a női méltóságot sértik. (Az az ülést vezető Latorcai János alelnök rendre intette őket.)

Hollik István tegnap úgy fogalmazott, hogy az egyezmény “a liberálisok és a genderisták trójai falova”, másrészt – mint fogaomazott – sértené Magyarország szuverenitását, mi akarjuk eldönteni ki léphet be és ki nem, ezt csavarná ki a kezünkből”.

A KDNP javaslata az elutasítást azzal indokolta, hogy az egyezményben lévő ideológiai megközelítés a magyar jogrenddel és saját meggyőződésükkel is ellentétes. A dokumentum elő akarja írni a társadalmi nemek definícióját, és ezzel együtt „a romboló genderszemlélet” bevezetését, valamint a rá akarja erőltetni az országokra menedékjog nemi alapon történő biztosítását. Magyarország kormánya kiemelten fontos feladatának tartja a nőkkel szemben erőszak minden formája elleni hatékony fellépést, elutasítja a nők elleni és a kapcsolati erőszak valamennyi formáját. Álláspontjuk szerint azonban a ratifikáció melletti kampányolás félrevezetés.

 

A Fidesz tegnap jelezte, hogy támogatja támogatja az Isztanbuli Egyezmény elutasítását.

“Amit az Egyezmény a nők védelméről előír, már ma is része a magyar jogrendnek, szigorúbb szabályokkal. Az Egyezmény ráadásul olyan genderszemléletet tartalmaz, ami nem összeegyeztethető a Magyarország Alaptörvényével” – közölték az atv.hu kérdésére
a Fidesz-frakció hivatalos állásfoglalását ismertetve. ”Az Isztambuli Egyezmény bevezetné a nemi alapú migrációt, ami élénkítené az illegális migrációt és számos visszaélés forrása lenne. Ráadásul csökkentené Magyarország mozgásterét a migráció megállításában. A magyar választópolgárok viszont többször is egyértelműen nemet mondtak a bevándorlásra“ – indokolják a Fidesz-frakció részéről az elutasítást.

2017: “mi ezt soha nem fogjuk támogatni”

Németh Szilárd a Fidesz alelnöke már 2017 novemberében azt mondta az ATV Egyenes beszédben: az isztambuli paktum „egy olyan egyezmény, amelybe ebből a PC-világból belecsempésztek olyan passzusokat, amely gyakorlatilag a hagyományos családmodellt támadja, ha úgy tetszik, a gender filozófiát próbálják átültetni, mi ezt soha nem fogjuk támogatni.”

A magyar kormány 2014. március 14-én írta alá az Isztambuli Egyezményt, de a parlament azóta sem ratifikálta.

Brüsszeli felszólítás

Az Európai Parlament tavaly novemberben a késedelem nélküli ratifikációra szólított fel azt a hét tagországot – Magyarországot, Bulgáriát, Csehországot, Litvániát, Lettországot, Szlovákiát és az Egyesült Királyságot -, amelyek még nem fogadták el az egyezményt.

Forrás: atv.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: