Vadai Ágnes DK - Fotó: Vadai Ágnes FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma vitázik a parlament a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményről – kezdi közleményét Vadai Ágnes.

A politikus szerint bár 2014-ben az akkori Orbán-kormány írt alá, a hatalom azóta sem hajlandó ratifikálni.

A vita alaphangját múlt héten Kövér házelnöknek már sikerült megadnia, amikor ízléstelen értekezésbe kezdett a 2-es számjeggyel kezdődő személyi számú képviselőkről Bayer Zsolttal.

Erre tromfolt rá Orbán Viktor anyák napi videóüzenetével, amiből a lánygyermekeket nemes egyszerűséggel kihagyva, az alábbi mondatot sikerült összehoznia:

“Ajánlom mindenkinek, hogy találja meg a módját, hogy az édesanyja érezhesse, hogy van fia, és minden fiúnak azt kívánom, hogy érezhesse, hogy van édesanyja.”

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a fideszes álkeresztények, élükön a miniszterelnökkel, ilyen hangnemet és ilyen gondolatok hangoztatását engedhetik meg maguknak a 21. században, Európa közepén.

Mi, európai magyarok velük ellentétben hiszünk a nők egyenjogúságában, és elutasítjuk az ellenük irányuló, valamint a családon belüli erőszakot, ezért követeljük az Isztambuli Egyezmény azonnali ratifikálását!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: