Megosztom másokkal is:
  •  

Pillanatok alatt végigsöpört a videó az interneten.

Az elmúlt hét hétben emberpróbáló feladattal néznek szembe az anyukák és az apukák. A fórumok tele vannak tanácskérő, tippmegosztó posztokkal, a többségük nem pozitív hangvételben fogalmaz. – irja a HírHugó.

A baloldali blog szerint érezhető, hogy azok a szülők, akiknek gyermekei még picik, nem képesek önállóan tanulni, nagyon fáradtak. Sokuk emelett home office-ban is dolgoznak és próbálják a megnövekedett háztartási feladatokat is elintézni.

Futótűzként futott végig egy békés megyei háromgyermekes egyedülálló édesanya videóüzenete az interneten.

Két iskoláskorú alsós gyermek összesen 19 tantárgyát oktatja minden hétköznap reggel nyolc órától délután egyig. Minden nap üzenetben érkezik a tanároktól a napi tanagyag, amit a harmadikos és a negyedikes gyermekének el kell sajátítania az ő segítségével.

Elmondta, hogy hatalmas súlyként nehezedik rá, hogy az otthoni oktatás nem az ő választása volt, mégis az ő kötelessége erején felül teljesíteni. Arról is mesélt, hogy van olyan készségtantárgy, amiből már nem adja le a leckét, és az is előfordul, hogy ő készíti el a feladatot.

A digitális oktatás nálunk kimerül abban, hogy feltöltik vagy elküldik, mit kell(ene) megtanulnia a gyereknek: tankönyv hanyadik oldal, munkafüzet ez és ez a feladat. A gyerek meg néz rám, hogy nem érti, hogy mi a feladat, úgyhogy én elmagyarázom, én tanítom- fogalmaznak a szülők.


Megosztom másokkal is:
  •