Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

DE AKKOR UGYE CECÍLIA MOST REPÜL?
PARADIGMAVÁLTÁS, ELŐ A PORSZÍVÓKKAL!

Az ITM csütörtöki online konferenciáján, amelyről összesen két újságíró tudott, megszólalt öt kormányt segítő tudós, egyikük a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai vezetője, Oroszi Beatrix, ez volt előadásának az összefoglalása:

„Az egyetlen megvalósítható lehetőség egy négyszintű megelőzési stratégia felállítása a járvány lassítása érdekében:

1. Enyhe lazítás a korlátozó intézkedéseken.
2. Az egyéni tesztek növelése, a betegek azonosítási arányának jelentős növelése.
3. Az azonosított új fertőzések és kontaktok lehető leggyorsabb és legszigorúbb elszigetelése.
4. Maszkhasználat kötelezővé tétele az egészségesek körében is, amikor közösségbe mennek.”

Mindezeket még egyszerűbben megfogalmazta:

„Paradigmaváltás a maszkokkal kapcsolatban. Stratégiaváltás a tesztelésekkel, ezentúl nem azért tesztelünk, hogy a helyzetet utólagosam igazoljuk, hanem azért, hogy a helyzet elébe menjünk.”

Mégiscsak a kormány embere, ezért a paradigmaváltást és a stratégiaváltást lefordítom egy sokak által ismert jóval egyszerűbb tőmondatra:

„Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon.”

Ezt szajkózta a Hócipő két legutóbbi címlapja is: TESZT! MASZK! Ezért hozzátennék még egy pontot, a Nemzeti Népegészségügyi Központ következtetéseit levonva:

„5. Müller Cecíliát egy órán belül leváltjuk.” Aki mindkettőt másfél hónapja feleslegesnek tartja. És ez nem okvetetlenkedő ellenzékiek óhaja, a saját népegészségügyi vezetőjük mondta ki nézetei tarthatatlanságát.

Ha ugyanis egy klub vezérkarának nem tetszik Mourinho védekező felfogása, akkor nem őt kéri meg, hogy változtasson, hanem megpróbálja megszerezni hozzá a támadó felfogású Kloppot.

Hogy ez aztán elvezet Kásler felelősségre vonásához is a kórházi kiürítések miatt, hogy ne menjek még feljebb, arról kötelező irodalom az ellenzéknek és szabad laptársainknak a Watergate-ügy története, az is csak akkor lett országos botrány, amikor a hónapokig egyedül küzdő Washington Postot elkezdte támogatni a New York Times és a három nagy tévécsatorna, így ment egyre feljebb a történet, egészen Nixon lemondásáig.

A konferenciát Palkovics miniszter tudományos tanácsa zárta: „Bármilyen maszk jó maszk, ha porszívózsákból készítünk maszkot, annak ugyanaz a szűrési hatásfoka, mint egy sebészi maszknak.”

Hát akkor magyarok, elő a porszívókkal! Kockafejűek előnyben. Az ATV már március 21-én beszámolt róla, hogy veszik, mint a cukrot, főleg az M porosztályúakat. De mégis más, ha az innovációs miniszter ajánlja.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: