Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miután a minisztérium nem adta ki az adatokat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz fordulunk, hogy megtudjuk, hány maszk van az országban

A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigényléssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudjuk, mennyi maszk van jelenleg az országban, illetve hogy hány maszkot birtokolt a magyar állam január 1-től március 15-ig havi bontásban.

A Parlamentben előadott heti kormányzati sikerpropagandával szemben ugyanis azt látjuk, hogy az orvosoknak és ápolóknak még mindig nem áll elegendő védőfelszerelés rendelkezésre a kórházakban, miközben a magyar állam nagyvonalúan még a Vatikánba is küldözget maszkokat. Kérésünket az EMMI azzal utasította vissza, hogy ebben az esetben nem ők az adatkezelők, azt azonban elfelejtették közölni, hogy akkor kicsoda.

 

A Demokratikus Koalíció szeretne emlékeztetni mindenkit, hogy az egészségügyért is felelős EMMI már nem először tagadja meg az adatszolgáltatást a DK-tól. Ezzel a hallgatással pedig azt üzenik, hogy a valóság vélhetően most is sokkal szomorúbb, mint ahogy azt a fideszes propaganda láttatni szeretné.

Ezért a DK az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz fordul, hogy választ kapjon az egész országot foglalkoztató kérdésre: mennyi maszkra számíthatnak járvány közepén a magyarok. – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

Sebián-Petrovszki László

a DK pártigazgatója, országgyűlési képviselője

Forrás: MTI / OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: