Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A budapesti járványügyi helyzetről is tájékozódna az Országgyűlés népjóléti bizottsága.


A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs beszámolója mellett a budapesti, különösen az idősotthonokban kialakult járványügyi helyzetről is tájékozódna az Országgyűlés népjóléti bizottsága következő ülésén

– közölte a testület szocialista elnöke csütörtökön.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján elmondta, már korábban javasolta, hogy a bizottság hallgassa meg Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét és Müller Cecília országos tisztifőorvost, de közben a Fidesz kezdeményezte az operatív törzs bizottsági meghallgatását.

Hozzátette: a kérésnek eleget téve jövő kedden 10 órára összehívja a népjóléti bizottság ülését.

Ismertette napirendi javaslatát: a testület elsőként tájékoztatót hallgatna meg az operatív törzstől az egészségügyi ellátórendszer koronavírus-járványra való felkészüléséről, különösen a közfinanszírozott kórházi ágyak felszabadításáról.

Ezt követően Budapest, mint a járvány szempontjából kiemelten veszélyeztetett nagyváros járványelleni védekezéséről, különösen az idősotthonokban kialakult járványügyi helyzetről és az intézmények járványügyi ellenőrzéséről tájékozódhatnának a képviselők Müller Cecíliától és Karácsony Gergely főpolgármestertől.

Korózs Lajos elmondta, a napirendi javaslatban szerepel több ellenzéki, a járvány elleni védekezésről, annak társadalmi és gazdasági hatásainak mérsékléséről szóló javaslat tárgysorozatba vétele is.

Az ellenzéki politikus közölte, a bizottsági ülésen mindenképpen tisztázni kell, miért volt szükség “rapid módon” kiüríteni a kórházi ágyakat.

Azt is firtatta, honnan kapta Orbán Viktor miniszterelnök azt az információt, hogy május 3-án tetőzik a járvány, miközben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter néhány nappal korábban azt mondta, a tetőzés júliusban várható.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: