Bayer Zsolt - Fotó: YouTube
Megosztom másokkal is:

A Hír Tv Bayer show című műsorában is téma volt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) éléről leváltott főigazgató ügye.

Korábban Balog Zoltán volt miniszter – a műsor vendége – már kiállt Cserháti Péter mellett, akinek a menesztését, az elmúlt napok kormányzati magyarázatai ellenére, most Bayer Zsolt mégis megmagyarázhatatlannak nevezte.

A műsorvezető úgy vélte, a miniszterelnöki megbízottnál neki jóval kisebb a felelőssége, lehet kevésbé kifinomult, ezért azt mondta, szerinte Cserháti Péter leváltása megmagyarázhatatlan, egyszersmind mélységesen felesleges és káros lépés volt.

 

 

A miniszterelnöki megbízott erre a műsorvezetőt javíthatatlanul bátor embernek nevezte. Közölte: ő nem bírálja Kásler Miklós munkáját, rendkívüli helyzetben óvatosnak kell lenni, mit tesz szóvá az ember. Ő azért állt ki a főigazgató mellett, mert a leváltásáról kiadott közlemény sértette az általa nagyon jól ismert Cserháti Péter emberi méltóságát, orvosi hitelességét.

Balog Zoltán ugyanakkor nagyon fontosnak tartotta, amit Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban mondott, hogy ilyenkor az operatív törzs, az egészségügyi kormányzat nem kér, hanem parancsot ad, ilyenkor, ha valaki úgy érzi, hogy az a parancs az nem jó, akkor neki ezt jeleznie kell és egyébként pedig természetesen végre kell hajtania.

Balog Zoltán jelezte, nem lehet tudni, mi állt a döntés hátterében, de az emberi méltóság megőrzése fontos.

Forrás: 24.hu

 


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --