A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az egészségügyi szakértő korábban, blogjában írt arról: az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet igazgatóját Kásler Miklós azért távolította el, mert nem volt hajlandó sorsukra hagyni betegeit.

Szerinte ugyanakkor példaértékű, hogy Cserháti Péter nem hajtotta végre „fűnyírószerűen” a minisztérium utasítását.

Kunetz Zsombor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: az, hogy a kórházaknak ágykapacitásuk 60 százalékát szabaddá kell tenniük – mindössze nyolc nap alatt –, azt eredményezi, hogy sok olyan beteget küldenek haza az intézmények, akikkel családjuk egyszerűen nem tud mit kezdeni, mert nincsenek felkészülve a gondozására.

Szerinte mindez oda vezethet, hogy mire lecseng a járvány, több áldozata lehet a minisztérium utasításának, mint magának a koronavírusnak.

A szakértő ugyanakkor rámutatott: a kórházaknak vannak úgynevezett aktív és krónikus ágyaik – az aktív ágyak általában olyan osztályokhoz tartoznak, mint a sebészet vagy a nőgyógyászat, a krónikus ágyakon viszont olyan betegeket látnak el, akik hosszabb rehabilitációra, ápolásra szorulnak.

Kunetz szerint, Magyarország aktív ágyak tekintetében nem áll rosszul, ráadásul – mivel az utóbbi időben lecsökkent a betegforgalom –, itt nem jelentene nagy gondot az ágyak egy részének felszabadítása.

Az egészségügy jelenlegi helyzetéről azt mondta: Orbán Viktor azt állította, hogy „felülről nyitott a kassza”, mégsem látni, hogy a járvány kezdete óta elkezdett volna dőlni a pénz az ágazatba.

Kunetz szerint, a beígért egyszeri juttatás a dolgozóknak nem jelent valódi segítséget, hiszen a kórházaknak és az orvosoknak, ápolóknak most lenne szükségük hatékony védőfelszerelésre és tesztekre, ezeket viszont a szakértő szerint nem kapják meg.

Forrás: atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: