Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom bár azt vallja se Gyurcsány, se Orbán, valahogy mégis minden alkalommal, amikor a Fidesznek támogatásra van szüksége, vagy arra, hogy megszavazzák a parlamentben a kényes kérdéseket, Toroczkai pártja mindig ott van.

De ott vannak akkor is a HírTV képernyőin, ha Orbánék narratíváit kell erősíteni, így kár lenne tagadni, hogy hiába a szép szlogen a Mi Hazánk bizony politikai szövegségese Orbánéknak.

Ma mégis úgy alakult, hogy kőkeményen nekiment a Mi Hazánk a Fidesznek. Nem is akármilyen témában, hanem vélhetőleg a Fidesz egyik választási csodafegyverének ügyében:

Demagóg 13. havi nyugdíj helyett igazságos nyugdíjrendszert és hatékonyabb gazdaságmentő intézkedéseket! – írja közleményének címében a Mi Hazánk.

Az ultrajobboldali párt szerint a Mi Hazánk Mozgalom a felelős ellenzék, ezért a demagóg 13. havi nyugdíj helyett igazságos nyugdíjrendszert és hatékonyabb gazdaságmentő intézkedéseket szorgalmaz.

Nem támogatjuk Orbán Viktornak a 14. havi nyugdíjra vonatkozó, 2006-os ígéretét,

sőt a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely a 13. havi nyugdíj bevezetését sem támogatja, tiltakozunk a mostani gazdasági válságban különösen felelőtlen ígérgetés ellen.

A már így is törvényileg garantált inflációkövető nyugdíjemelésen túli juttatás társadalmilag akkor lesz igazságos, ha majd 13. havi fizetést is kap mindenki…

De szorgalmazzuk a 12 éve változatlan, 28500 Ft-os nyugdíjminimum jelentős megemelését, egyúttal a nyugdíjplafon visszaállítását, a kommunista luxusnyugdíjak eltörlését, a tisztességes gyermeknevelést elismerő nyugdíj-kiegészítést és többek közt a mindig is méltatlanul alulfizetett ápolók, szociális dolgozók nyugdíjának megemelését.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: