Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az egyik legaljasabb húzás, ami ha bekövetkezik, a megsemmisülés szélére sodorhatja a Demokratikus Koalíciót. Aggódunk a DK-ért.

A Népszava számolt be arról, amit már sejteni lehetett. Már akkor, amikor a DK központi irodájában tűz ütött ki majdnem egy évvel ezelőtt megírtuk, hogy hatalmas baj lehet.

Ugyanis a teljes állami támogatástól eleshet a Demokratikus Koalíció.

Miután az Állami Számvevőszék az ellenőrzésüket követően számos hiányosságra hivatkozva felfüggesztené a pártnak a törvény szerint járó kifizetéseket, amit az Államkincstár folyósít

– jelentette be a DK szombat délelőtti online sajtótájékoztatóján.

A kifizetéseket akár több évre is felfüggeszthetik.

Az Állami Számvevőszék kétévente köteles átvilágítani a pártok gazdálkodását, így került sor a Demokratikus Koalíció 2017. és 2018. évi működésének ellenőrzésére.

Azonban ezen dokumentumok, szerződések, számlák körébe tartoztak azok, melyek 2018 novemberében a tűz martalékává váltak, mikor leégett a DK budapesti pártirodája.

Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője, pártigazgató a sajtótájékoztatón azt mondta:

az ÁSZ olyan papírokat is követel rajtuk, amelyek már megvannak a számvevőszéknél. Szerinte a 21 oldalas jelentés egyetlenszer sem tartalmazza a tényt, hogy a DK irodáját tűzvész pusztította el.

Az Állami Számvevőszék a Népszava megkeresésére röviden azt közölte, hogy jelentései mindaddig nem nyilvánosak, amíg a teljes ellenőrzést nem zárták le.

A DK-nak a jelentéstervezet kézhezvételétől 15 napja van reagálni az abban foglaltakra – erre tudomásunk szerint pénteken sor került –, a választ az ÁSZ ellenőreinek pedig értékelni kell, ezt követően kerülhet lezárásra az ellenőrzés.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: