forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik nem csaka  főpolgármestert akarja leszedni a Fidesz.

Szárnyra kapott egy pletyka, melyet a Fidesz indított Márki-Zay Péter ellen Hódmezővásárhelyen. A cél világos. A Fidesz a járvány alatt egyesével akarja politikailag ellehetetleníteni az ellenzék vezető politikusait.

Csakhogy, mint ahogyan Karácsony Gergely, úgy Márki-Zay Péter is visszavágott, nem kicsit, hanem nagyon.

Az alábbiakban Márki-Zay Péter cáfolatát közöljük, méghozzá változtatás nélkül:

A ROSSZINDULAT KÁROSABB, MINT A JÁRVÁNY

Az állampárt helyi szervezete ma megmutatta, miért nevezte képviselőiket a miniszterelnök úr a legbátrabb magyaroknak:

még a RÉMHÍRKELTÉSRE általuk megszavazott többéves börtönbüntetés sem tántorítja el őket a folyamatos hangulatkeltéstől.

A Fidesz két év kemény munkával elérte, hogy értelmes emberek már egy szavukat sem hiszik el, ezért felajánlom segítségemet a “jereváni rádió” híreivel szemben a VALÓSÁG megismertetésében:

1. A járványhelyzetben bezárt cégek és intézmények dolgozóit a minisztériumi utasítások és a magyar törvények (Fidesz!) értelmében NULLA FORINTOS ÁLLÁSIDŐRE küldheti a munkáltató – MI NEM EZT VÁLASZTOTTUK.

– függetlenül attól, hogy a szervezet bevételeit közvetlenül (strand, művelődési ház, menza, sportlétesítmények, bölcsődék) vagy közvetve (a 200 milliós megvonással: múzeumok, könyvtár, óvodák) érintette a veszélyhelyzet, egységesen HÁROM HUMÁNUS LEHETŐSÉGET KÍNÁLTUNK A DOLGOZÓKNAK:

A. Akik gyermekükre vagy szüleikre vigyáznak, szabadságuk elfogyott, otthonról nem tudnak dolgozni, bruttó bérük nettó 25%-át segély formájában megkapják és egy PERCET SEM KELL DOLGOZNIUK

B. Akiknek a bezárt munkahelyen is szükség lehet a munkájukra, a lecsökkent munkateher és lecsökkent finanszírozás miatt 4 órában dolgozhatnak fele fizetésért.

C. AKIKNEK TOVÁBBRA IS KELL A MEGÉLHETÉSÜKHÖZ A TELJES BÉRÜK, azok egy mobil munkaerőcsoportba jelentkezhetnek napi 8 órás foglalkoztatásra, teljes bérük megtartása mellett.

A munkaidejük kitöltésére nem tudunk és nem kívánunk a bezárt szervezeteknél feladatokat találni – ehelyett a felszabaduló munkaerőt is a védekezésre tartalékoljuk. Máris esett ki családsegítőnk, szociális munkásunk a karantén és fertőzések miatt, nekünk a városban élő idősek ellátására kell felkészülnünk.

Amíg a feladatoknál több a teljes bérét megtartó jelentkező, addig a városüzemeltetés egyéb területein használjuk őket.
T

EHÁT SENKI NEM KAP ULTIMÁTUMOT A FELE BÉRE ELVÉTELÉRE, annak ellenére, hogy a forrásokat az állam semmivel nem pótolta, sőt, maga is százmilliós elvonással nehezítette a védekezés feladatát.

2. MEGSZORÍTÁSRA a magyar kormánynál (gépjárműadó, multik és bankok adóztatása, közalkalmazotti státusz megvonása) és a Lázár János által vezetett településeken van példa (adóemelés, szociális kiadások csökkentése), várom a helyi Fidesz vezetőinek (Havasi Katalin és Ferkovics Attiláné) tiltakozását.

3. Ha a Fidesz százmilliós titkos informatikai fejlesztésekről tud, kérem engem is tájékoztasson. Szavazatszámláló rendszer minden megyei jogú városban volt már, ez aligha nevezhető felesleges kiadásnak.

4. A helyi Fidesz adócsökkentési tervei érdekes módon csak ott és akkor jelennek meg, amikor ellenzékben vannak: Makón adót emelnek, ahogy Vásárhelyen is folyamatosan ezt tették, amíg ők vezették a várost. Ma a fideszesek is hálásak lehetnek a Fidesz helyi bukásának, MINDEN VÁSÁRHELYI LÉNYEGESEN KEVESEBB ADÓT FIZET, MINT LÁZÁR ÚR IDEJÉN.

5. A várost nem vittük csődbe, ellenkezőleg, milliárdokat fizettünk vissza már eddig is LÁZÁR ÚR tartozásaiból a Belügyminisztérium, a kórház, a beszállítók és a Magyar Követeléskezelő felé. Mindezt a korrupció és pazarlás felszámolásával értük el, borosládák, repülőutak és éttermi számlák helyett ezt a pénzt adócsökkentéssel visszaadtuk a vásárhelyi polgároknak.

Hadd ajánljam a vásárhelyi párttagok figyelmébe az állampárt vezetőinek kérését, miszerint ha már segíteni nem tudnak, legalább ne hátráltassák a védekezésünket. Köszönöm.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: