Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fekete Péter, bűvész államtitkárnak sikerült annyira elvarázsolnia magát, hogy beismerte, hogy azért akarják 20 ezer kulturális dolgozótól elvenni a közalkalmazotti státuszt, hogy könnyebben kirúghassák őket.

Ez az Orbán-terv? Még több embert akarnak az utcára tenni miután már most több tízezren vesztették el az állásukat a koronavírus-járvány miatt?

A fideszes megnyilatkozások eddig csak a bizonytalanságot és a feszültséget növelték:

Parragh László kijelentette, hogy már annyian mentek tönkre, hogy azzal nem tudnak mit kezdeni, Domokos László csak annyit tud mondani az állásukat elveszítőknek, hogy spóroljanak, Fekete Péter pedig elismerte, hogy közalkalmazottakat akarnak kirúgni.

Mindez azt bizonyítja, hogy a Fidesz semmit sem tud kezdeni a kialakult válsággal és nincs érdemi ötlete annak kezelésével kapcsolatban.

Az MSZP-nek azonban van megoldása, a javaslataink között kezdetek óta szerepel a munkahelyek védelme, az elbocsátási moratórium bevezetése a közszférában is, és a szakszervezetekkel való érdemi egyeztetések megkezdése.

Továbbá követeljük, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt ne lehessen a közalkalmazotti munkajogi viszonyokat megváltoztatni.

A kulturális államtitkár már korábban bebizonyította, hogy a bűvész és cirkuszigazgatói tapasztalatai ellenére sem képes uralni azt a cirkuszt, amit a Fidesz csinál a kultúra területén. Most viszont tényleg itt lenne az ideje, hogy végleg elhagyja a porondot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: