Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt a húsvéti szigorítások meghosszabbítását kéri a kormánytól, tekintettel a közelgő, május 1-i hosszú hétvégére.

Szentendre, mint népszerű kirándulóhely és turistalátványosság igencsak érintett volt a húsvéti időszakot megelőzően, mikor rengetegen látogatták meg a várost, veszélyeztetve ezzel a kijárási korlátozások célját, azaz a csoportosulások kialakulását és a járvány terjedésének akadályozását. Húsvétra aztán Szentendre is bezárt.

 

Most Fülöp Zsolt az ATV Híradónak azt mondta, a közelgő május 1-i hosszú hétvége miatt gyors döntésre van szükség, ezért közös fellépést kezdeményez más polgármesterekkel.

A szentendrei polgármester szerint meg kell határozni a szabadidő eltöltésének, az egészségügyi sétának, és a sportolásnak a kereteit a járványos időszakban. Fülöp Zsolt szerint a kormánynak el kell rendelnie, hogy ilyesmit mindenki csak ott csinálhasson, ahol a lakcímkártyája szerint lakik. A döntés azért sürgető, mert hamarosan május 1-je, újabb hosszú hétvégével és várhatóan jó idővel, ami megint a szabadba csábítja majd az embereket.

Forrás: Blikk

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: