Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Kedd reggel azt is bejelentették, hogy újabb 13 beteg halt, ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma. A betegségből eddig 122 páciens gyógyult fel.

 

Hatósági házi karanténban a Nemzeti Népegészségügyi Központ által szolgáltatott adatok szerint jelenleg 14 355 ember van, ami majd ezerrel kevesebb, mint hétfőn, amikor 15 333 volt a számuk. Magyarországon a járvány kezdete óta összesen 35 825 mintavételt végeztek.

 

A koronavirus.gov.hu szerint a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Arra külön felhívták a budapestiek figyelmét, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

A fertőzöttek száma továbbra is Budapesten a legmagasabb, ott 732 igazoltan fertőzött embert tartanak nyilván. Pest megye a második leginkább érintett terület, 220 fertőzöttel. Fejér megyében 106, Győr-Moson-Sopron megyében 61, Csongrád megyében pedig 51 igazolt esetet regisztráltak.

Forrás: HVG

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: