Kökény Mihály - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kökény Mihály az MSZP korábbi egészségügyminisztere az alábbi sorokat vetette “papirra”, melyeket változtatás nélkül közlünk:

Kásler Miklós (hadd legyek diplomatikus) a felfelé joviálisan mosolygó, alázatos arcot mutató, lefelé kíméletlenül taposó vezető mintaképe.

Politikai és államigazgatási tapasztalat nélkül lett EMMI miniszter. Kétéves teljesítménye értékelhetetlen.

Feltehetően a tízparancsolat jegyében váltott le eddig is államtitkárokat, helyettes államtitkárokat, tisztifőorvost, kórházigazgatót már a járvány előtti regnálása idején.

Lehet, hogy nem osztották lelkesedesét az ezoterikus történetírás iránt, de valószínúleg az volt a baj velük, hogy ellentmondtak hagymázas elképzeléseinek.

A koronavírus járvány kezdete óta háttérbe húzódott az egészségügyért felelős államtitkárával együtt.

Átadta a terepet a rendőröknek, minden idők leggyengébb tisztifőorvosának, hagyja, hogy a miniszterelnök grasszáljon a kórházakban, vezérezredesi felügyelettel vegyvédelmi katonák fertőtenítsenek (Pesti út), míg miniszterként nehezen követhető utasításokat szignál (lásd szűrési és ellátási protokollok szakmánként).

Még szerencse, hogy a frontvonalon számos lelkiismeretes és kíváló egészségügyi szakember dolgozik.

Kásler Húsvét előtt hozzálátott a szakmailag legkompetensebb kórházvezetőkkel való leszámoláshoz.

Nem indokol, így csak arra tudok gondolni, hogy azokat meneszti (Szt. György Kórház, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet), akik nem hajlandók félretenni a nem koronavírusos, de más súlyos betegségekkel küzdő emberek gyógyítását.

Nem tudok már mást mondani, csak azt,amit Cicero időszámítás előtt 63-ban a római szenátusnak: “Meddig élsz még vissza, Catilina, béketűrésünkkel?

Mily sokáig űz még csúfot belőlünk dühödtséged? Mely határig hányja-veti magát fékevesztett vakmerőséged?”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: