Budapest, 2014. október 13. Szabó Tímea független képviselő, az Együtt-PM tagja felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. október 13-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Párbeszéd kőkemény és indulatos írást jelentetett meg:

Kásler Miklós folytatja a politikai tisztogatást, távozzon a posztjáról! – Kásler Miklós a koronavírus-járvány kellős közepén folytatja az év elején elkezdett politikai tisztogatást.

A Fejér megyei kórház igazgatójának és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatójának menesztése mögött semmilyen szakmai indok nincs.

A koronavírus-járvány tombolása közben ilyen ámokfutást folytatni olyan felelőtlenség, amely emberek tízezreinek életét veszélyezteti, ezért a Párbeszéd az EMMI miniszterének azonnali távozását, és az igazgatók visszahelyezését követeli!

 Kásler már januárban megkezdte politikai tisztogatását a kórházakban, amikor az óbudai Szent Margit Kórház vezetőjét elbocsátotta.

A Párbeszéd kérésére nyilvánosságra hozták a vizsgálat dokumentumait, amelyek semmilyen szakmai indokot nem mutattak Badacsonyi Szabolcs felmentésére. Hasonló a helyzet Csernavölgyi István és Cserháti Péter helyzetében is, akiket széles körű orvosszakmai megbecsülés övez.

A gyógyításban elsősorban a tíz parancsolatra támaszkodó miniszter átgondolatlan és szakmailag teljesen indokolatlan utasításaival súlyosan veszélyezteti a biztonságos betegellátást.

Nem csak, hogy a koronavírusos betegek gyógyítására nem készítette fel az intézményeket, de most azt várja el, hogy más súlyos betegségekkel küzdő emberek gyógyítását teljesen tegyék félre a kórházak.

 Párbeszéd követeli, hogy Orbán Viktor azonnal mentse fel Kásler Miklóst és nevezzen ki végre a helyére egy szakmailag alkalmas vezetőt, akit a világjárvány közepén nem a kicsinyes bosszú vezérel, hanem aki biztosítani tudja a koronavírus betegek és több tízember egyéb beteg ellátását. Kásler ámokfutása tömeges katasztrófához fog vezetni a már amúgy is tragikusan megroppant egészségügyben.

Szabó Tímea
a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnök


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: