Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidelio-nak nyilatkozott Gálvölgyi János. A kiváló színész, aki – másokhoz hasonlóan – szintén „szobafogságra” van ítélve, többek között arról beszélt:

lehet, hogy nem kapjuk el a vírust, de a karantén hatásai miatt bedilizünk.

Szellemi roncsok leszünk, ha nem zárjuk ki a világot időről-időre a lakásból. Mint elmondta, igyekszik vigyázni magára és a környezetére, szerinte a vírus nem változtatja meg az embereket. Az interjút a hvg.hu szemlézte.

Gálvölgyi szerint, a kényszerű visszavonulással nem leszünk jobb emberek. „Aki jó, az ezekben a napokban is jó, és így marad még, ameddig tud.

Aki meg gátlástalan, rossz és amorális, az pontosan ugyanilyen lesz holnap és azután is. Mert nincs lelkiismerete.

Mérhetetlenül aljasnak tartom, hogy a piacokon egyesek nyolcezer forintért árulták a csenevész csirkelábakat, miután elrendelték a vészhelyzetet. Felháborít, hogy bárki is a félelemből akar üzletet csinálni.”

A színész szerint, a „normalitás határán belül kell óvatosnak lenni”. Ő egyébként már legalább húsz éve bevezette a privát óvintézkedéseit.

„Folyton röhögtek rajtam a kollégák, de én régóta használok kézfertőtlenítőt, mert egyszerűen jobban érzem magam tőle” – mondta.

Véleménye szerint, a fejünket is ki kell tisztítani, ugyanis nem szólhat arról a nap huszonnégy órája, hogy „szinte radaron kövessük, hol tűnt föl a vírus, merre halad, ki mit gondol róla. L

ehet, hogy nem kapjuk el a vírust, de a karantén hatásai miatt bedilizünk, szellemi roncsok leszünk, ha nem zárjuk ki a világot időről-időre a lakásból. Nehezíti a dolgot, hogy nem látjuk a végét. A bizonytalanság is fertőző. Én kondicionálom magam, hogy ne hülyüljek bele.”

A virtuális életet még mindig egy labirintusnak látja. Azt már megtanulta, hogyan kell felvenni egy videót a telefonra, de az elküldését még a vejére bízza.

Gálvölgyi János vigyáz arra, hogy a korlátozás világában is kondícióban tartsa magát. Ha most bármelyik reggel kapna egy telefont, hogy este előadása van, nem kezdene el kapkodni, készen állna.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: