Szijjártó Péter - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, úgy nő a terhelés az egészségügyi ellátórendszeren is.

Az orvosok és ápolók eddig kiválóan teljesítettek, ugyanakkor tudjuk, hogy munkájuk sikeréhez elengedhetetlen, hogy a speciális eszközök és a védőfelszerelések folyamatosan rendelkezésre álljanak…. – írja Szijjártó Péter legfrissebb bejegyzésében.

 

Öt repülőgép több mint ötmillió maszkot, húszezer tesztet és ötezer pár kesztyűt szállított Magyarországra az egészségügyi ellátórendszerben dolgozóknak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez pénteken és szombaton – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

A bejegyzésben azt írta: ahogy emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, úgy nő a terhelés az egészségügyi ellátórendszeren is. Az eddig kiválóan teljesítő orvosok és ápolók munkájának sikerességéhez azonban elengedhetetlen, hogy a speciális eszközök és a védőfelszerelések folyamatosan rendelkezésre álljanak – hangsúlyozta a miniszter. Tudatta, hogy ezek folyamatos utánpótlását hivatott biztosítani a Kína és Magyarország közötti légihíd, amelyhez szombaton egy koreai szállítmány is csatlakozott. A repülőgépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak. – MTI

 

Forrás: MTI / Szijjártó Péter közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: