Gy. Németh Erzsébet - Fotó: FB
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Pesti úti otthonunkban élő idős gondozottak közül 126 főt szállítottak kórházi kezelésre a Korányi Intézetbe. Ma ott voltam az otthonban az országos tisztifőorvossal, Müller Cecíliával együtt.

Túl vagyunk már több vizsgálaton, amit a kormányhivatal indított, mindent rendben találtak. Az otthonainkban az idősek megfelelő ellátást kapnak, és szabályszerű az is, ahogyan a betegekkel bánnak, az előírás szerint különítik és ápolják azokat, akik megfertőződtek. A Pesti úti otthonban az orvosi ellátás folyamatos, a főváros biztosítja az intézmény számára szükséges további orvosi szolgálat megszervezését, és a pluszköltségek fedezetét is.

Ma ott volt velünk az intézmény igazgatója is, együtt beszéltük át a következő lépéseket, a védekezés jövőbeni lehetőségeit. A betegek ma a legjobb helyre, egy olyan kórházba kerültek, ahol megkapják a gyógyulásukhoz, a felépülésükhöz szükséges kórházi kezelést, segítséget a COVID-19 elleni harchoz. A teljes izoláció pedig segít abban, hogy a Pesti úton maradt idősek egészségesek maradhassanak. A teljes intézményben alkalmazzák továbbra is az izolációs tervet. Akik teljesen felépültek, a negatív tesztek birtokában majd fertőtlenített szobákba térhetnek haza.

 

A főváros vezetése a minél szélesebb körű tesztelésben és a tiszta kommunikációban hisz. Nagyon, mindennél fontosabb, hogy mindenkit teszteljünk, nemcsak azokat, akiknek tünetei vannak.A Főváros vezetése mindent megtesz, hogy még több tesztelési kapacitáshoz jusson. Folyamatosan kérjük ezeket a kormánytól, de egyelőre hiába várunk válaszra, vagy a kéréseink teljesítésére.

A mai bejárás alkalmával arra kértem az országos tisztifőorvos asszonyt, hogy biztosítsák a tesztelhetőséghez szükséges eszközöket, a kéz- és felületfertőtlenítő szereket, védekezéshez szükséges maszkokat, gumikesztyűk és köpenyek beszerzését. Ezekből rengeteg fogy és a korábbi rendeléseink szállítása akadozik.

 

 

Mindenki tudja, hogy az idősgondozó intézmények a legsérülékenyebb ellátó helyek. De most is vannak olyanok, akinek a fenntartó személyének politikai támadása fontosabb, mint a bentlakó idős emberek védelme. Lelkük rajta.

A szokottnál is fontosabb, ebben egyetértek a kormánnyal, hogy jelen helyzetben hitelesen tájékoztassa a magyar sajtó a közvéleményt. A hitelességet és pontosságot ugyanúgy el kell várnunk a kormányközeli sajtótól is, az Origótól, a Riposttól és a többi lakájmédiától. De ezek a sajtótermékek most megbocsájthatatlan bűnt követnek el.

Természetesen a bíróságon fogunk találkozni azokkal akik valótlanságot állítanak. De azt a kárt, amit okoznak, egy bírósági döntéssel sem lehet helyrehozni. Mert nekik semmi sem drága. Nem fontos nekik se a beteg, se a hozzátartozó, se azok, akik ezekben az intézményekben dolgoznak éjt nappallá téve. Semmi és senki. – írta Gy. Németh Erzsébet a közösségi oldalán a minap.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: