Fotó: hellovidek.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb Facebook posztban erősítették meg a pécsi virológusok, hogy mindenki hordjon maszkot, ha közösségbe kell mennie. A bejegyzésben megköszönik a támogatást a barátaiknak, a helyi vállalkozásoknak és magánembereknek.

Dr. Kemenesi Gábor, a pécsi virológiai kutatócsoport munkatársa közösségi oldalán tette közzé egy német kutatás tanulságait, melynek része volt a maszk hordásának fontossága is. Mint ahogy a posztban írta, a vírus a betegség első hetében hatékonyan és nagy mennyiségben replikálódik a felső légutakban. Ez nagyban segíti a terjedést, nem feltétlenül szükséges köhögni vagy tüsszenteni, a nagy mennyiségű vírust egyszerű beszéd közben a szájüregből kijutó apró nyálcseppekkel is szétszórhatjuk.

Így véleményem szerint mindenki számára illendő valamilyen arcmaszk viselése, sebészi maszk kiváló erre a célra, az felfogja a szánkból szóródó nyálcseppeket. Védjük egymást! – fogalmazott Kemenesi. És az egész csapat megerősítette egy Facebook posztban a fentieket.

Mindenki megnyugtatására írjuk, hogy van elég laboratóriumi maszkunk, a laboratóriumi munkavégzés abban zajlik. Ugyanakkor nagyon kedves ajándékot kaptunk ma, ezt kívántuk itt megköszönni, egyébként nagyon kényelmes maszk általános viselésre. Mi az épületen belül, egymés fáradhatatlan munkával meghálálni a jövőben is” – teszik hozzá. Hangsúlyozták, hogy legfontosabb tanácsuk továbbra is érvényes, miszerint mindenki maradjon otthon.

Forrás: pecsaktual.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: