2018. január 10. Ungár Péter (LMP) interjú. Fotó: Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenki legalább a minimálbért érdemli, aki otthon gondozza hozzátartozóját – jelentette ki csütörtöki online sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.A politikus szerint a koronavírus-válság megmutatta, hogy a gondoskodó munka az egyik legfontosabb az állam összetartása szempontjából, ezért nem tekinthetünk erre a tevékenységre úgy, mint egy kiapadhatatlan forrásra, amiért nem kell fizetni.

 

 

Így nemcsak a gyermeküket otthon ápolóknak kell legalább a minimálbérnek megfelelő összeget fizetni, hanem azoknak is, akik más családtagjukat, jellemzően idős hozzátartozójukat ápolják a nap huszonnégy órájában – fűzte hozzá.
Felidézte, hogy ezt 2004-ben már a fideszes Mátrai Márta is kezdeményezte, javaslatát azonban az akkori kormánytöbbség leszavazta a parlamentben.

Az LMP ezért most ugyanazzal a szöveggel ismét beterjeszti a javaslatot, hogy a Ház “helyrehozhassa korábbi rossz döntését”. Úgy ítélte meg, az ezzel járó kiadás “költségvetésileg nem egy nagy összeg”, 30-40 milliárd forint.

Forrás: MTI / Ungár Péter közösségi oldala

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: