Szél Bernadett
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A független országgyűlési képviselő parlamenti felszólalásában elküldte gyónni a Kereszténydemokrata Néppártot.

Tíz évre titkosítaná a Budapest–Belgrád-vasútépítkezés iratait a kormány. A 600 milliárdos beruházás magyar–kínai együttműködésben zajlik, a magyar kormány szerint a megvalósítása kiemelt közérdek.

A múlt héten nyújtották be a titkosítást lehetővé tevő törvénymódosítást, szerdán vitáztak róla az Országgyűlésben.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta, a kormány célja, hogy egyszerűsítse a beruházás engedélyeztetési folyamatát a hatékonyság növelése, valamint a határidők rövidítése és az esetleges kockázatok csökkentése érdekében.

Az ellenzék messzemenőkig ellenzi a projektet.

A jobbikos Ander Balázs őrületnek és eszementnek nevezte. A legjobb lenne ez erről szóló terveket széttépni és szemeteskosárba helyezni – vélte.
Az MSZP-s Szakács László kifogásolta, hogy csak Mészáros Lőrinc tudott ajánlatot tenni, és ő költi el a kínai hitelből származó pénzt. A magyar emberek csak egy dologhoz fognak hozzáférni a projekttel kapcsolatban: a hitel visszafizetéséhez – mondta.

Keresztes László Lóránt (LMP) szerint azért döntöttek a titkosításról, mert nincsenek valós érvek a megvalósítás mellett. A járvány idején, amikor egy gazdasági válság felé haladunk, felértékelődik annak a jelentősége, hogy az alapvető javakat helyben állítsák elő, és nem kínai tömegtermékekkel kellene elárasztani a piacot – magyarázta.
Tordai Bence (Párbeszéd) azt kifogásolta, hogy a parlament elé a törvényjavaslat, hiszen az szerinte nemhogy nem szolgálja a járvány és az annak negatív gazdasági hatásai elleni védekezést, hanem éppen a védekezéstől és a kieső jövedelmek pótlásától von el forrásokat.

 

A KDNP támogatja a javaslatot. Aradszki László beszélt róla, de benn ült a tanácsteremben Nacsa Lőrinc is a törpepártból. Alábbi felszólalása egy pontján az utóbbi képviselőnek üzente azt Szél Bernadett, hogy:

én az ön keresztény identitását, képviselő úr, nem kérdőjeleztem meg, csak megkérdeztem, miért lopással tölti a nagyhetet.

A független országgyűlési képviselő arról beszélt a parlamentben, hogy azért titkosítják az iratokat tíz évre, mert titokban lehet sokat lopni.

Szerinte se gazdasági, se közlekedési, se klímavédelmi oka nincs ennek a “virtigli politikai projektnek”, amellyel “a Kínai Kommunista Párt kilóra megvette a Fideszt és a KDNP-t”, akik lefeküdtek Kínának.

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: