Karácsony Gergely főpolgármesterjelölt MSZP-P - Fotó: KG közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, szükséges az együttműködés

– jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökével és a főpolgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatón, amelyen Karácsony Gergely azt hangsúlyozta,

hogy eljött a nemzeti összefogás ideje

Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “azt gondolom, hogy ma olyan időket élünk, amikor tényleg a nemzeti összefogás ideje kell, hogy eljöjjön”.

A főpolgármester örömét fejezte ki, hogy párbeszéd alakult ki a kormány és az önkormányzatok között.

Hangsúlyozta: a főváros mindent megtesz azért, hogy a közös döntéseket végrehajtsák, és arra kéri az embereket, hogy “a húsvéti szünetre való tekintettel is” maradjanak otthon.

A főpolgármester kiemelte: a főváros és a kerületek mindent megtettek azért, hogy kivegyék a részüket a védekezésből, és, hogy felkészüljenek a járvány utáni gazdasági, társadalmi válságot kezelni lehessen.

A kormányülésre való meghívás megteremtette annak a lehetőségét, hogy néhány szakmai kérdésben ki tudják alakítani az együttműködést – jegyezte meg Karácsony Gergely.

Közölte, egyeztetve a Fővárosi Közgyűlés frakcióval, a kerületi polgármesterekkel a kormányülésen azt az álláspontot képviselte, hogy az érvényben lévő korlátozó intézkedéseket fenn kell tartani nagyjából még egy hónapig.

Természetesen a végső döntés a kormányé, a főváros minden szempontból azon lesz, hogy ez a döntés végrehajtsák – hangsúlyozta.

A főpolgármester elmondta, az önkormányzatoknak komoly szerepe lehet majd abban, hogy járvány után gazdasági ás társadalmi helyzetet kezelni tudják. Ezért kérte a kormányt, hogy belátható időn belül a válságkezelésben az önkormányzati szövetséggel induljon el az egyeztetés – közölte Karácsony Gergely hozzátéve, hogy ebben pozitív volt a kormány álláspontja.

Elmondta azt is, arra kérte a kormányt, hogy haladéktalanul induljon el legalább Budapesten az idősotthonok lakóinak és az ott dolgozóknak a tesztelése, hogy ezen intézményekben megfékezzék a koronavírus-járványt. Ezzel kapcsolatban is nyitottság és együttműködési szándék mutatkozott s kormány részéről – tette hozzá Karácsony Gergely.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: