Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma. 71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

73 új napi esetszámot még sosem közöltek közöltek a hatóságok, mégsem meglepetés a magasnak mondható adat: tegnap ugyanis háromhetes mélypontot jelentő alacsony szám látott napvilágot, és a járvány mostani szakaszában szinte biztosra vehető volt, hogy nem tartós és hirtelen visszaesésről van szó.

 

Szomorú rekordot jelent a 9 elhunyt is, eddig sosem regisztráltak ennyi áldozatot egy nap. A halottak és a megerősített megbetegedések nyers halálozási rátája 6% közelébe emelkedett, ami megerősíti a hatóságoknak azt a sokszor hangoztatott vélekedését, hogy a hivatalosnál sokkal több koronavírus-hordozó lehet az országban.

A legtöbb új beteg (28) Budapesten került elő, meglepetés azonban, hogy Fejér megyében 15 új megerősített fertőzést jelentettek. Korábban egyetlen megyében sem volt ekkora ugrás az esetszámokban.

Fotó: portfolio.hu

 

Forrás: Portfólió

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: