Oszd meg ezt a hírt, hogy ne csak a Fidesz hazugságai terjedjenek:

A BalraMagyar vezércikke

Látható, hogy rengeteg a kritika Orbán Viktor jelenlegi válságkezelésével kapcsolatosan. A politikai csatározáson túl azonban fontos leszögezni néhány alappillért, ahhoz, hogy elkerülhessük a katasztrófát.

A legfontosabb ebben a helyzetben az, hogy bízhassunk a kormányunkban.

Baloldali emberként bizony nem a szívem csücske Orbán Viktor. Az hogy ma a Fidesz vezeti az országot azonban egy adottság. Ha már így alakult, akkor e keretek között kell gondolkodni és el kell fogadni, hogy ők irányítanak.

A probléma valahonnan innen indul. Ugyanis alapvetően nem bízunk a kormányban és Orbán Viktorban, mégis a bizalom az, ami legyőzheti a járványt.

Nem Orbán Viktor tehet a vírusról

Már pedig ez is tény és talán a legfontosabb. Ugyanis ebben a helyzetben meg van az a kényelmes alapállása a kormánynak, hogy megteheti, hogy őszinte. Ennek ellenére mindannyian érezzük az őszinteség hiányát.

Volt egy parlamenti felszólalása Orbánnak, ahol arról beszélt: Nem teheti kötelezővé a maszkok viselését a lakosság számára, mert nem tudja garantálni, hogy minden magyar lakosnak lesz maszkja. A kormány az egészségügyi intézmények ellátását tudja garantálni, ahol hatalmas készletek kellenek, ha a járvány berobban. A lakosság vagy készítsen magának, vagy próbáljon a kereskedelemből szerezni, de a kormánynak az egészségügyi intézmények ellátását kell megszerveznie.

Tudják mit? Igaza van. Megértjük, világos beszéd.

Nem a kormány hibája, hogy nem tud a nemzetközi vagy a hazai piac elég védőfelszerelést legyártani. Világos beszéd, megértjük és el tudjuk fogadni.

Azt viszont nehezen, amikor a tiszti főorvos össze vissza beszél a maszkokkal kapcsolatosan. Azt nem tudjuk elfogadni, ha hülyének néznek minket és elmondják, a maszk nem véd semennyire.

Tehát a legfontosabb, hogy bízni tudjunk, a kormányban az lenne, amit elmondott Orbán a parlamentben. Őszintén mondja el, mi a helyzet. Meg fogjuk érteni. De ehhez az kell, hogy őszinték legyenek velünk.

Félre kellene tenni a politikai szemétkedéseket és megérteni, hogy ez a válság nem az új rezsicsökkentés, nem migránsválság és nem Soros terv. Nem ebből kell megcsinálnia 2022 politikai kommunikációját a kormánynak.

Egyébként, ha csak normális emberként viselkednek, akkor vélhetőleg nem lesz gond ’22-ben.

Most őszintén, mire jó, hogy elveszik a pártok állami támogatásának a felét? Mire jó, hogy az önkormányzatoktól pénzt vesznek el? A védekezés szempontjából ezek annyira kis tételek, hogy semmi más értelme nincs, mint hogy kicsit szemétkedjenek.

Pedig a válság megoldásához egyetlen egy dolog kell. Egyetlen egy dolog kell ahhoz, hogy mindezt túléljük és hogy elkerüljük a katasztrófát. Az, hogy mi baloldali emberek – az ország fele – bízhassunk kicsit Orbánban.

Nekem sem tetszik ez a felállás.

De ha már így hozta a sors, akkor nem csak nekünk baloldaliaknak van feladatunk. Orbánnak kell gesztusokat tennie és végre egyszer az életben miniszterelnökként viselkednie. Az ország miniszterelnökeként.

Meg kell értenie Orbánnak: a vírus legyőzéséhez saját szokásait és beidegződéseit kell legyőznie. Aztán ha vége a járványnak, csépeljük egymást ugyanúgy, mint előtte.

Tegyen gesztusokat! Amíg nem késő!

 


Oszd meg ezt a hírt, hogy ne csak a Fidesz hazugságai terjedjenek:

Ne maradj le a BalraMagyar híreiről!
Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Ezeket olvasta?

Molnár Csaba nagyon kiakadt Magyar Péterre – “Magyar Péter hazudik”

Magyar Péter vagy hazudik, vagy nőnek tartja magát, vagy nem tiszteli a nőket védő szabályokat. Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága megválasztotta az alelnökeit. Magyar Péter...

Gyászol az ország: Elment gyermekkorunk kedvenc alkotója

Gyászol az ország. Hétfő éjjel, 97 éves korában elhunyt Kertész György, a Vízipók-Csodapók zseniális írója. Halálhírét fia búcsúzó posztja révén tudtuk meg, amelyből kiderült, hogy...

Felrobbant az internet Majka szavai után: Puzsér úrnak nagyon kijárt már egy lángos…

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Pesti Srácok újságírója Ábrahám Róbert egy közéleti vitát úgy rendezett Puzsér Róbert publicistával, hogy egy személyes találkozás alkalmával arcon...

Súlyos bajban van Orbán – Brüsszel eddig tűrt neki

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen is a közeljövőben – tudta meg az atv.hu a Pénzügyminisztériumtól. „Az Európai Bizottság döntése alapján hét országgal szemben indul túlzottdeficit-eljárás, tehát ez nem...

Orbánék buktak a bíróságon: Példaértékű pert vesztettek

Az állami tulajdonú Nemzeti Sportügynökség 2022 őszén szerezte meg a Nemzeti Sport (Orbán Viktor kedvenc lapjának - szerk.) kiadói jogait, meg nem erősített sajtóértesülések...

Orbán megint beégett: Juszt László feltette a 10 pontos kérdést

Oroszország jelentős lépést tett a nemzetközi kereskedelem terén azzal, hogy megemelte a "barátságtalan országokból" érkező fogyasztási cikkek importvámját. Az érintett termékek között szerepelnek a...

Orbánék máris toporzékolnak: Gyurcsány Ferenc nagyon lerendezte őket

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke közösségi oldalán osztott meg egy fontos írást, amely leleplezte a mai hatalmat: Amíg a radikális szélsőjobb bomber dzsekit...

Komjáthi Imre összeakaszkodott Mészáros Lőrinccel

Mészáros Lőrinc már hosszú ideje nem gázszerelő, hanem tehetős kormánypárti oligarcha  - Komjáthi Imre az MSZP pártelnöke hosszasan levezette miért is kell megadóztatni Mészárost. A...