Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 “Világunk határozottan a feje tetejére állt.

Mi, kormányfők és pártvezetők a világ minden táján arra összpontosítjuk erőnket, hogy kellő  időben hatékony döntéseket hozzunk az emberéletek megmentése, állampolgáraink egészségének és biztonságának védelme érdekében”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Szavai szerint nehezen elképzelhető, hogy bármelyik állami vezetőnek ideje lenne “fantáziálnia” más országok szándékairól. Mint írta: manapság ez költséges luxusnak tűnik.

 “Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!” – írta levelében Orbán Viktor, közölve, hogy bármilyen kérdés megvitatására nyitott, amint véget ér a jelenlegi koronavírus-világjárvány, mindaddig azonban minden idejét kizárólag arra fordítja, hogy magyar emberek életét igyekszik megmenteni, valamint arra, hogy az alaptörvény keretei között intézkedéseket készítsen elő a gazdasági és társadalmi talpra állás érdekében.

“Azt javaslom, hogy mindannyian ugyanezt tegyük a saját országainkban” – zárta levelét Orbán Viktor.

Előző nap az Európai Néppárt 13 tagpártja írt levelet Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének, amelyben arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a koronavírus elleni védekezésről elfogadott magyar törvényben a kormányra ruházott, határozatlan idejű rendeletalkotási hatáskör ellentétes a párt alapelveivel és a liberális demokrácia, valamint Európa értékeivel.

Úgy vélik, hogy Orbán Viktor arra használhatja a rá ruházott jogkört, hogy a kormány tovább szűkítse a civil szféra mozgásterét. Levelükben a Fidesz kizárását kérték a néppártból.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: