Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lepcsap a legfőbb ügyész? A Fidesz politikusára?

Pár perce jelent meg a HVG-n, hogy hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész Boldog István fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség, az eddigi adatok szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megye Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázatainál bűncselekményt követhettek el különböző személyek – írja közleményében az ügyészség.

A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, ellene csak ekkor lehet a büntetőeljárást lefolytatni.

Boldog egykori jobbkezét már elvitték

A Boldog István jobbkezeként emlegetett egykori munkatársat, F. Petrát tavaly decemberben tartóztatták le, majd került őrizetbe, a már hivatkozott nyomozás során.

Őt azzal gyanúsítják, hogy “uniós pályázatok elbírálására hatással bíró hivatalos személyként jogtalan haszonra tett szert, a Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatoknál jogellenesen befolyásolhatta a közbeszerzéseket.” F.-et azóta kiengedték, a bíróság négy hónapra elrendelte bűnügyi felügyeletét.

A Boldog-ügyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő robbatntotta tavaly október elején, azt állítva, többektől úgy hallotta, Boldog lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit, hogy csak akkor kaphatnak uniós támogatást, ha hajlandók az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat.

Hadházy már akkor úgy tudta, a büntetőügyben Boldog is érintett lehet, az ügyészség viszont csak a nyomozás tényét erősítette meg, azt viszont nem árulta el, hogy önkormányzati vagy parlamenti képviselő érintettsége felmerült-e.

Boldog aznap annyit közölt, hivatalos megkeresést nem kapott, de szükség esetén áll a hatóságok rendelkezésére.

Forrás: HVG.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: