Varjú László - Kép: Tóth Gergő/Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szűkszavú közleménybe jelentették be, hogy eljárás indul a DK politikusa ellen.

Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken – írja oldalán az ügyészség.

Mint írják: Varjú László országgyűlési képviselő mentelmi jogát – a legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés 2019. november 4-én felfüggesztette.

Az ügyészség ezt követően Varjú Lászlót gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. 

A beszerzett bizonyítékok alapján az ügyészség választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt  a Fővárosi Törvényszéken vádat emelt Varjú László országgyűlési képviselővel szemben.

Az ügyében korábbi közleményei alapján az alábbiakkal vádolják a DK politikusát:

A megalapozott gyanú lényege szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel.

A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselőjelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi a felvetést elutasította.

A másik esetben az MTVA épületében történtek miatt számíthat eljárásra a politikus.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: