Hadházy Ákos, Független országgyűlési képviselő - Fotó: Hadházy Ákos FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A politika mellett most a másik szakmáját vette elő a politikus, ugyanis Hadházy Ákos nem csak képviselőként tevékenykedik, de állatorvosként is.

Pánikra semmi ok, de sajnos az első vizsgálatok alapján úgy tűnik a macskák is elkaphatják a koronavírust és egymás között terjeszthetik is – írja a politikus közösségi oldalán.

Ami viszont jó hír, hogy a vizsgálat megerősítette az eddigi feltételezést, hogy a kutyák alig fogékonyak a vírusra és szinte biztosan nem terjesztők.

Mivel állatorvos vagyok, többen kérdezték tőlem, hogy kedvenceik elkaphatják-e a fertőzést.

Óvatosan kellett eddig bánni a válasszal, mivel alig-alig állt valódi tudományos bizonyíték rendelkezésünkre.

Azonban Simanovszky Zoltán kollégám (A Zálllatorvos videók népszerű szerzője) felhívta a figyelmünket egy friss kínai vizsgálatra, amelyet már a tekintélyes Nature folyóirat honlapja is szemlézett, és amely alapján sajnos a fenti megállapítások tehetők.
https://www.nature.com/articles/d41586-020-00984-8

Fontos: sok még itt is a kérdőjel és sok mindent tisztázni kell még, kis számú vizsgálatról van szó, laborkörülmények közt.

De az óvatosság miatt az ajánlható, hogy a cicáknál el kell dönteni most egy darabig, hogy kint, vagy bent fognak lakni, az eljárkálás náluk sem opció most… A kint maradó cicákkal pedig a túl közeli kontaktust kerülni kell!

MÉG FONTOSABB!!! A betegséget NEM a macskák terjesztik a világon, hanem az emberek, és a legnagyobb bűn lenne, ha emiatt a hír miatt bárki az ártatlan állatok ellen fordulna!!!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: