Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nemzeti egység jöhetett volna létre, Orbán Viktor azonban nem fogadta el az ellenzék kinyújtott kezét – egyebek mellett ezt mondta az MSZP parlamenti képviselője az ATV Start című műsorban.

Molnár Zsolt szerint a miniszterelnök az ellenzék ellen indított harcot.

Kétharmados kormánypárti többséggel elfogadta az országgyűlés a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szóló törvényt.

Az ellenzék most is tiltakozott, mert szerintük ezzel korlátlan hatalmat kap a kormány.

A veszélyhelyzetet legfeljebb 90 napra korlátozták volna, a kormánypártok azonban nem támogatták az erről szóló módosító javaslatokat.

Ezzel kapcsolatban az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy történelmi lehetőséget szalasztott el Orbán Viktor, mert páratlan nemzeti összefogás jöhetett volna létre a vírus elleni harcban.

A miniszterelnök azonban nem fogadta el az ellenzék kinyújtott karját azzal – folytatta –, hogy nem fogadták el azt, hogy időkorlátja legyen a felhatalmazásnak.

Molnár Zsolt szerint kiderül majd, hogy a kormány él vagy visszaél ezzel a helyzettel, de – tette hozzá – időkorlátozás nélküli, végtelenségig tartó rendkívüli jogrendeket nem lehet támogatni. Az ellenzék viszont mindent támogatott és támogatni is fog a jövőben, ami a védekezéssel kapcsolatos.

Elindítanak egy diktatúra monitoring rendszert is, amely a kormány intézkedéseit figyeli majd, hogy azok mennyire szükségesek a védekezéshez, vagy mennyire lesznek túlkapások esetleg. Az utóbbiakat pedig nyilvánosságra fogják hozni.

„Mivel nem élt vissza az elmúlt tíz évben a hatalom?” – tette fel a költői kérdést az MSZP politikusa. Majd elkezdte sorolni a választójogi törvényt, az Alkotmánybíróságot és a média helyzetét is. Ebből kiindulva – folytatta – joggal gondolhatja az ellenzéki szavazó, hogy trükközés zajlik. Semmi nem indokolta ugyanis, hogy a kormány ne fogadja be a 90 napot észszerűen.

Mint mondta, Orbán Viktor és a Fidesz szerinte nem a vírus, hanem az ellenzék ellen indított harcot. A bizalmat hiányolja, és attól tartanak, hogy az indokoltnál is tovább fog elhúzódni a felhatalmazási törvény életben maradása.

Az MSZP bérfejlesztést szeretne a frontvonalban dolgozók részére, illetve azt, hogy a munkanélküli járadékot emeljék fel legalább 9 hónapra. Mint mondta, szerinte a hatósági ár is indokolt, hogy ne nyerészkedjenek az alapvető dolgokkal.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: