Gábor György
Megosztom másokkal is:

Április 1. van.
Most nem valamilyen áprilisi tréfa, hanem egy másik április 1-i dátum jutott az eszembe. A vonatkozó dátumot egy törvény 5., utolsó cikkelye tartalmazza.

A törvény teljes neve: Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich (Törvény a nép és a birodalom ínségének megszüntetésére), közismertebb nevén: Ermächtigungsgesetz, keletkezési hely és dátum: Berlin, 1933. március 24.

Na mármost: a törvény utolsó (5.) cikkelye németül így hangzik: „Dieses Gesetz tritt mit dem Tage seiner Verkündung in Kraft. Es tritt mit dem 1. April 1937 außer Kraft; es tritt ferner außer Kraft, wenn die gegenwärtige Reichsregierung durch eine andere abgelöst wird. (Magyarul: Ez a törvény közzététele napján lép életbe. 1937. április 1-én veszti hatályát, vagy akkor, ha a jelenlegi birodalmi kormányt egy másik váltja le.)
Tehát csak annyit szeretnék mondani, hogy a – mások mellett – Hindenburg és Hitler által jegyzett felhatalmazási törvény is tartalmazott véghatáridőt, mégpedig 1937. április 1-jét, Orbáné azonban nem.

Meg még azt tenném hozzá, hogy azt hiszem, Orbán most tényleg kapitális hibát követett el, és hogy erre akár rá is mehet. Odaszart a civilizált világ ablaka alá, majd bezörgetett papírért. Szerintem ennek jó eséllyel most lett vége. S ha Orbánt még ezután is valaki tehetségesnek tartja, az nem tudja, mit beszél. Orbán ezt az állatságot, minden diktátor hatalmi tébolyától és őrületétől vezettetve (a görögök ezt hübrisznek mondták, sokakat ért utol akkoriban, Hellász vidékén) semmi másért, csak azért követte el, hogy jól kicsesszen az ellenzékkel. Ha belevesz egy határidőt, bármilyet, akkor a kutyát sem érdekli az egész, ő meg úgy is azt tehette volna, amit csak akar.

A kicsi – és ezért jelentéktelennek tekintett – Magyarországra eddig oda sem bagóztak. Ám ha egy szervezetben létrejön egy gyulladásos góc, és azt elhanyagolják, arra könnyen rámehet az egész szervezet.

Most mintha a művelt Nyugat is felfigyelt volna. Abból, hogy ezúttal is megmarad-e a bosszús korholásnál, vagy végre tesz is valamit, kiderül, mire tartja saját, fennen hangoztatott értékeit. Van vizuális fantáziám, de most nehezen tudok elképzelni egy Macront vagy egy Merkelt, amint ezzel az Orbánnal vígan parolázik. Ha tévednék, akkor meg úgyis mindegy, nekik is, nekünk is, mindannyiunknak: akkor valóban minden csak ócska látszat, minden csak fertelmes hazugság, kivéve az Audit és a Mercedest.

Lehet, hogy Orbán elkövette a végzetét okozó hübriszt?
De semmi pátosz! Nem tragikai vétség, annál azért jóval alantasabb.
Vigyázó szemetek április 1-re vessétek!

Forrás: Gábor György közösségi oldala

 


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --