Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány a felelős minden koronavírussal megfertőződött egészségügyi dolgozóért.

Véleménye szerint mivel nem adtak nekik időben megfelelő védőfelszerelést – mondta László Imre, a párt egészségügyi szakpolitikusa, Újbuda polgármestere szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

A politikus kifejtette, az ellenzéknek igaza lett, amikor azt mondta, nagy baj lesz abból, ha az egészségügyben dolgozók, köztük a háziorvosok nem kapnak megfelelő védőfelszereléseket.

A napokban derült ki ugyanis, hogy Gazdagréten és Őrmezőn két háziorvos fertőződött meg koronavírussal, ők most házi karanténban vannak.

Ennek eredményeként a tízezer lakosú Őrmezőn nem maradt háziorvos, hiszen a terület két másik orvosát korábban életkoruk, illetve egészségügyi állapotuk miatt kivonták a rendelésből – tette hozzá.

László Imre szerint a háziorvosok és a szakrendelőkben dolgozók alkalmatlan vagy semmilyen védőfelszerelést nem kaptak, ha pedig megbetegednek, akkor egészségügyi ellátások szűnhetnek meg, illetve az orvoshoz fordulók megfertőződhetnek.

Hangsúlyozta, Újbuda önkormányzata ennek megakadályozására nagyszabású maszkbeszerzést indított, amely folyamatban van, a DK pedig azt kéri a kormánytól, hogy engedje el az országba behozott termékek áfáját és vámkezelési díját.

A kormány legalább azon ne akarjon pénzt keresni, ha valaki helyette végzi el a feladatát – fogalmazott László Imre.

Forrás: MTI


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: