Juszt László - Fotó: keleten.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Engedtessék meg felidézni egy régebbi történetet, amely ma különösen aktuális:

 

Tendert írt ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ lélegeztető gépekre 2017-ben. A gyártó, a General Electrik 120 lélegeztetőgépet és monitort 300 millióért adott volna. DARABJÁT 2,5 MILLIÓ FORINTÉRT!

A tenderen “befutó cég” a 120 gépre egymilliárdért adott ajánlatot! Ez lett a győztes ajánlat! DARABJA 8,3 MILLIÓ.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ezt fogadta el!

Annyira átlátszó volt az ügy, hogy nem csak Hadházy Ákos, de a Közbeszerzési Döntőbizottság is felkapta a fejét. A tendert megsemmisítették és 50 milliós bírságot szabtak ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központra (ÁEEK).

Ekkor jött a legképtelenebb húzás: az állam bíróságon támadta meg saját magát, vagyis a Döntőbizottság határozatát azért, hogy háromszoros áron vehessen készüléket.

A bíróság kimondta, hogy manipulálták a közbeszerzéseket.

Az új tenderen “csak” dupla áron vették meg az életmentő gépeket!

 

MAI HÍR:

Az OTT-ONE Nyrt. 500 lélegeztetőgépet vehet Kínából, miután csütörtökön megkötötte az erről szóló megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztériummal.
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a KKM a teljes összeget, nettó 4,7 milliárd forintot előre kifizeti az OTT-ONE részére. A megrendelt lélegeztető gépek a második negyedévben érkeznek, írták, vagyis április és június között.

Vagyis most darabját 9,4 millióért vesszük meg! Holott ha nem loptak volna már 2017-ben is, akkor normál 2,5 millióért vehettünk volna 400 gépet!

És akkor most megkérdem ki a hazaáruló?

 

Forrás: Juszt László közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...