Megosztom másokkal is:
  • 9.3K

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, a párt EP-s delegációvezetője szerdai online sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy miután az ellenzéki pártok a héten ismert és érthető okokból leszavazták az orbáni teljhatalom-törvényt, Orbán Viktor mára kormányülést hívott össze…

“Azt mondják, hogy erre azért volt szükség, mert az ellenzék megakadályozta, hogy a veszélyhelyzet érvényben maradjon és ez megnehezíti a védekezést a járvány ellen. Ez teljes mértékben hazugság. Az ellenzék nem is akarja és nem is tudja megakadályozni a veszélyhelyzet fenntartását: a veszélyhelyzetet a kormány bármikor újra kihirdetheti, a Fidesz pedig egyszerű parlamenti többséggel bármennyiszer meg tudja hosszabbítani.” – ismertette a politikus.

Molnár Csaba kijelentette, a Demokratikus Koalíció mindenkit figyelmeztet: Orbán Viktor és kormánya hazudik az országnak, amikor azt állítja, hogy az ellenzék megakadályozta a veszélyhelyzet kihirdetését vagy meghosszabbítását. Ilyet az ellenzék akkor sem tudna megtenni, ha akarna. A veszélyhelyzetet a kormány bármikor ki tudja hirdetni, a Fidesz pedig egyszerű többséggel bármikor meg tudja hosszabbítani – ez az igazság.

 

 

“Beszédes, hogy a Fidesz egy kétharmados törvényt nyújtott be, holott a veszélyhelyzethez nem kell kétharmad. Ez egy beismerő vallomás, annak a beismerése, hogy a fideszes kétharmad valójában teljhatalmat akar adni a kormánynak, nem pedig a veszélyhelyzetet akarja meghosszabbítani. Azt javasoljuk Orbán Viktornak, hogy azt az energiát, amit most az ellenzék lejáratásába és hatalma megszilárdításába fektet, inkább fordítsa a járványvédelemre és a válságkezelésre! Ezt tenné most egy felelős kormány.” – hangsúlyozta a DK ügyvezető alelnöke, hozzátéve: ahogy hazudtak nekünk békeidőben, úgy hazudnak nekünk a bajban is.

Molnár Csaba felhívta a figyelmet, hogy a veszélyhelyzetet a kormány bármikor kihirdetheti újra, a Fidesz pedig egyszerű parlamenti többséggel bármikor meg tudja hosszabbítani.

“Hazug és valótlan, amit a kormány állít, hogy az ellenzék miatt fognak újra kinyitni az iskolák vagy az ellenzék miatt kell újra fizetni a hiteleket. Ez nem igaz, a veszélyhelyzetet ugyanis a kormány bármikor kihirdetheti, a Fidesz pedig sima többséggel bármikor meg tudja hosszabbítani. A benyújtott kétharmados törvény éppen annak a beismerése, hogy a kormány nem veszélyhelyzetet, hanem teljhatalmat akar, hiszen előbbihez nem kell a kétharmad, csak az utóbbihoz.” – mondta zárásként a DK ügyvezető alelnöke.

Forrás: DKP

 


Megosztom másokkal is:
  • 9.3K

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --