Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

FIGYELJ! JÖN A RÁGALOMÁRIA!

Aki még nem hallotta Rossini Sevillai borbélyából a Rágalomáriát, most hallani fogja. Végtelenített formában, magyar változatban.

Legalább egy hétig, amíg a kormányoldal el nem tudja egymaga is fogadni a teljhatalomra való korlátlan idejű felhatalmazást.

A közbeeső napokban minden átkot, minden hazugságot az ellenzékre fognak szórni.

Az ellenzék lesz a hibás, hogy még mindig nincs maszk a háziorvosoknál és a gyógyszerészeknél, mert ugyebár ha a kormánynak teljhatalma lenne, már rég gondoskodott volna róla.

Ha kell, maga is beállt volna a rabok mellé gyártani, vagy összeöltögette volna otthon a nagymama varrógépén.

Minden újabb betegnél az ellenzékre mutogatnak majd: tetszik látni, mekkora a baj! Ha teljesen szabad kezet kaptunk volna, a vírus pisszenni sem merne. Vagy a katonák lelőnék az utcán.

Nem leszek meglepve, ha könnyeiket törölve panaszolják: épp most akartak mindenkinek sok pénzt és még több túrós palacsintát osztani, de ehhez azonnal teljhatalom kellett volna, így aztán fuccsba megy az egész, pedig a túróban még mazsola is volt.
Ebből természetesen egy szó sem igaz.

Minden szükséges intézkedést most is megtehetnek, vagy (ha félnek az eddigi 15 napos veszélyhelyzet lejártától), megszavaztathattak volna most a parlamentben. De egyre inkább az az érzésem, nem is akartak az ellenzékkel semmilyen épeszű megoldásban megállapodni.

Nincs értelmes magyarázatuk arra, mire kell a korlátlan idő, amely alatt parlament nélkül, vagyis akár minden indoklás híján szinte az összes törvény átléphető. Ha attól tartanak, a parlament nem tud majd 3 hónap múlva összeülni egy szükségessé váló hosszabbításért, miért ne lehetne “digitális parlamentet” tartani, ahogy az Európai Parlament vagy akár a román országgyűlés teszi?

Nem állítom, hogy nagy véleménnyel vagyok a házelnökről, de amit Gyurika a II.A-ból és Marika néni, a tanítója két nap alatt meg tudott tanulni, azzal a feladattal talán népes stábja segítségével ő is megbírkózna.

Már ha akarnák. De nem akarják.

Mert a teljhatalom vonzása mellett az is hajtotta őket, hogy az ellenzékiekből, poliitikusokból és választókból “víruspárti” bűnbakot csináljanak, és a fél országon karaktergyilkosságot hajtsanak végre.

Védd meg magad! A vírustól és a propagandájuktól is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: