Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Tóth Bertalan: A legfontosabb a magyar emberek védelme, biztonsága! Ehhez dolgoztuk ki védelmi csomagunkat:

1. Béremelést és védőfelszerelést az egészségügyi és szociális szféra dolgozóinak!
2. Növeljék a munkanélküli ellátás időtartamát 9 hónapra, összegét minimum nettó 100 ezer forintra!

3. Hatósági árat az alapvető élelmiszerekre és a védőfelszerelésekre, fertőtlenítószerekre! Csökkentsék a gáz és az energia árát!
4. Azonnali nyugdíjemelést! A nyugdíjkiegészítés áprilisi kifizetését!

5. A kormány védje meg a forint értékét!

A legfontosabb a magyar emberek védelme, biztonsága!

Éppen ezért az MSZP benyújtott a Parlamentnek egy ötpontos javaslat csomagot, amely a koronavírus-járvány egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásainak kezelését szolgálta.

Van, ami ebből megvalósult, például a hiteltörlesztések, ill. bizonyos ágazatokban a járulékok megfizetésének a felfüggesztése. Ezért fenntartva az ötpontos csomagot, a Magyar Szocialista párt újabb javaslatokat tesz a kormánynak a helyzet kezelésére, ismét öt pontban.

„Tesztelni, tesztelni, tesztelni” – szól az első javaslat, amely a frontvonalban lévők védelmére fókuszál, mind egészségügyileg, mind védelmileg, mind anyagilag.

Bérhelyzetüket rendezni kell, de addig is, amíg ez nem történik meg, ahogy más ágazatban, például a rendőrségnél, egyszeri juttatást kaptak a rendőrök, mi arra teszünk javaslatot, hogy az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók kapjanak most egyszeri fizetés kiegészítés.

A második javaslat a munkavállalókat érinti: továbbra is kitartunk amellett, hogy a szakszervezetekkel és a munkaadókkal együtt kell a kormánynak kidolgoznia azt a megoldást, amely enyhíti a gazdaság és a munkavállalók problémáit. „Azt javasoljuk, hogy nettó 100.000 forintra emeljék meg a munkanélküli ellátást, három helyett legalább kilenc hónapig”.

Az MSZP harmadik új javaslata, hogy vezessen be hatósági árat a kormány az alapvető élelmiszerekre, védőfelszerelésekre és fertőtlenítő szerekre. „Újra javasoljuk, hogy az energiaárakat csökkenteni kell és csökkenteni lehet, hiszen a nemzetközi piacokon már sokkal olcsóbb az energia”.

A negyedik javaslatcsomag a nyugdíjasokat védi. „Az infláció miatt a nyugdíjak értéke már negatívba fordult, követlejük a nyugdíjak megemelését és a nyugdíjkiegészítés tavaszi kifizetését!”

Az ötödik javaslat a forint védelme. A forint gyengülése növeli az inflációt, „Minél jobban romlik a forint, annál jobban emelkednek az árak, ezért a forintot meg kell védeni”!

Az öt pontos védelmi csomagot a Parlament elé terjesztjük. „Bízunk benne, hogy ezekből a kormány továbbra is nagyon sokat át fog venni, hiszen számunkra a legfontosabb a magyar emberek egészségének és megélhetésének garantálása”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: