Budapest, 2016. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc címû mûsorban 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Péntek reggeli rádióinterjújában is a koronavírus-járványról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt mondta, valószínűleg be fog lépni az ország a tömeges megbetegedések időszakába.

Péntekre 85-re emelkedett az igazolt koronavírusos betegek száma, közülük hatan súlyos állapotban vannak.

Azt mondta, lassítani lehet csak a folyamatot, hogy az egészségügyi ellátórendszer képes legyen befogadni a súlyos eseteket.

Orbán a védekezéshez szükséges eszközökről kijelentette, hogy “mindenből van elég”, de mivel nagyobb járványra készülnek, ezért többet kell vásárolni az eszközökből, mint amennyi az adott pillanatban szükséges.

“A kollektív védekezést megszerveztük. (…) Ma egy védekezésre berendezett állapotban lévő közösség a magyarok közössége” – fogalmazott Orbán Viktor, kijelentve: “van egy rendes katonai tervünk a védekezésre, felállt az ország a védekezés logikája szerint” – mondta.

A gazdasági akciótervvel kapcsolatban úgy fogalmazott, újabb intézkedésekre lesz szükség. “Most a cél az, hogy a lehető legkevesebben essenek ki a munka világából, aki pedig kiesett, minél hamarabb visszatérjen.” Azt ígérte, hogy további lépéseket is akarnak tenni.

Orbán azt is mondta, nem kizárt, hogy komoly eredményeket fognak elérni a magyar kutatók is a vakcina fejlesztésében.

Beszélt arról is, hogy az idősek nehezen értik meg, hogy ne menjenek sehová, de ezt el kell fogadniuk, illetv azt mondta, hogy a fiatalok közül azok vannak kitéve a veszélynek, akik “immunhiányos állapotban vannak”. “Ilyenekből nincs sok, de vannak” – fejtegette.

Forrás: Magyar Narancs


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: