Hadházy Ákos - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormánynak még saját képviselőinek egészsége sem fontos, ez nem csak az eszetlen kézfogásokból látszik.

Még az is csak ellenzéki javaslatra jutott eszébe, hogy a parlament ún. felsőházi termében több a szék, így kicsit szellősebben ülhetnek hétfőn, amikor a kormány vérlázító javaslatát fogják kétharmaddal megszavazni:

KORLÁTLAN időre átadna a parlament minden jogot a kormánynak a vészhelyzetre hivatkozva.

A parlament úgy adná most át a jogokat, hogy majd a kormány mondja meg, mikor van szerinte a vészhelyzetnek vége. Gondolom, ha csökkenne a népszerűsége, akkor el fog húzódni.

A lóláb azonnal kilóg: a törvénytervezet megtiltja a népszavazásokat, időközi választásokat és gyorsan rendelkezik pl. arról, hogy ha egy önkormányzat feloszlik, akkor is marad minden a régiben, marad a – fideszes – polgármester.

Egy Btk. módosítással pedig három évvel tervezi büntetni, ha valaki „valótlant” állít a járványról.

Nem vagyok hajlandó teljhatalmat adni egy olyan miniszterelnöknek, aki egy hete még azzal riogatott, hogy nem ad fizetést a tanároknak, ha bezárják az iskolákat. Aki hétfőn nagy elánnal magyarázta, miért nem kell tesztelni az embereket.

Aki még ma reggel is azt kiabálja, hogy a határok lezárásával megoldja a dolgot. És akinek kancelláriaminisztere kamerába mondja, hogy 65 év alatt nyugodtan fertőzzük meg egymást. Pintér kézfogásáról ne is beszéljünk…

Ja, Orbánék amúgy jobb, ha tudják: ez a parlamenti ülésrend nem ad sokkal több biztonságot, mintha a másik teremben egymás mellett ülnének! – írja közösségi oldalán Hadházy Ákos parlamenti képviselő


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: