Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Új szimbólumot találtak a vírus elleni védekezésnek. Ennyire találóan még nem mutatták be, hogyan kell védekezni a vírus ellen.

Egyre több helyen lehet látni azokat a kreatív alkotásokat amelyek szemléletesen mutatják meg, miről is szól valójában a védekezés és hogy miért kell mindenkinek a saját szintjén mindent megtennie annak érdekében, hogy mérsékeljük a koronavírus terjedését.

Nem elég gondokodni csupán arról, hogy megfelelő mennyiségű élelmiszer legyen otthonainkban, ugyanis szeretteink védelmében sokkal de sokkal többet is tehetünk erre hívja fel a figyelmet az új tájékoztató.

Hadházy László humorista egy ötletes videóban meg is mutatta mindazt, amit már plakátokon is lehet látni:

A szimbólum pedig nem más mint a gyufa. Egy sor gyufa pillanatok alatt végig ég, azonban ha egy ponton megszakítjuk a láncot  a többieket megóvhatjuk.

Hogyan?

A legfontosabb a gyakori és alapos szappanos kézmosás, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő használata. Különösen javasolt mosdó használatát követően és étkezés előtt!

A maszk önmagában nem elegendő a fertőzés megállításához, ám viselése mások védelme érdekében javasolt, ha valaki légúti tünetektől szenved.

Amennyiben valamilyen alapbetegsége (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség, légzőszervi betegség, májbetegség, daganatos betegség) van, saját védelme érdekében viseljen maszkot!

Ha köhög vagy tüsszent, használjon papírzsebkendőt, azt használat után azonnal dobja ki a szemetesbe, majd mosson/fertőtlenítsen kezet!

Ha az új koronavírus okozta megbetegedés tüneteit tapasztalja és találkozott olyasvalakivel, akitől elkaphatta a fertőzést, minél hamarabb kérjen telefonos segítséget! A háziorvos, az ügyeletes orvos vagy a mentőszolgálat szakembere feltett kérdései megerősíthetik vagy kizárhatják a fertőzés gyanúját.

Mindenképpen jelezze, ha ön vagy önnel kapcsolatban álló járt olyan országban az elmúlt két hétben, ahol új koronavírus-járvány zajlik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: