Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az emberek védelmében meg kell hozni a szükséges, azonnali gazdasági és – a Magyar Orvosi Kamara ajánlásainak megfelelő – egészségügyi intézkedéseket – erről beszélt Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke és Magyar Zoltán, a Jobbik képviselője hétfő reggel az ATV Start című műsorában.

„Nyilvánvaló lett, hogy elégtelen a szűrésekkel kapcsolatos protokoll. Ezért azt javasoljuk, hogy csoportosítsanak erre még át további forrásokat.

Azt is javasoljuk, hogy az egészségügyi dolgozóknak biztosítsanak mindennemű védőfelszerelést.

Ne hazudjanak tovább erről, mert nem lehet már sokáig hülyének nézni az embereket. A kormány vallja be az igazságot, és mi segítünk” – mondta Komjáthi Imre.

Magyar Zoltán elmondta: „Pár napos késéssel, de a kormány végül, javaslatunkra, bezáratta az iskolákat. Lesújtó, a kormányzati kommunikáció arroganciája, az, ahogy például az újságírókat kezelik. (…) 2015-ben a fideszesek megszüntették az élelmiszer-tartalékot, mi javasoljuk ennek visszahozatalát.

Európában csak nálunk nincs élelmiszer-tartalék – a Fidesz eltőzsdézte azt a céget, ami ezt kezelte – ez példátlan, miközben Szlovákia vagy akár Németország is kéthónapnyi élelmiszer-tartalékkal rendelkezik”.

Komjáthi Imre kérdésre elmondta, a kormány egyeztetése az ellenzékkel csak látszólagos, mire a tárgyalóasztalhoz ülnek, gyakorlatilag csak tájékoztatást kapnak már létező tervekről, döntésekről.

„Tegnapra vártunk erről bejelentést, de elmaradt: erős követelésünk, hogy azonnal üljenek le a munkáltatókkal és a munkavállalói érdekképviseletekkel és tisztázzuk azt, hogy mi történjen akkor, amikor az emberek nem mennek be dolgozni.

Ma reggel magyar munkavállalók tömegei szembesültek azzal, hogy dönteniük kell: bemegyek dolgozni és otthon hagyom a gyerekemet, vagy nem megyek be dolgozni és akkor nem lesz munkabérem”.

„Szerintünk is munkavédelmi alapot kell létrehozni az ilyen helyzetekre, az államnak el kell vállalnia a felelősséget” – tette hozzá Magyar Zoltán.

„Mi azt akarjuk, hogy bérgarancia legyen, munkahelyvédelmi és családvédelmi garancia legyen. Azonnal a multinacionális cégeknek elbocsátási tilalmat kell elrendelni. Van annyi hasznuk, hogy ezt meg tudják tenni.

Azt akarjuk, hogy azonnal hozzák előre a nyugdíjprémium kifizetését és 6,5%-os nyugdíjemelést, mert rendkívüli szükséges van ezeknek az embereknek erre. Rezsik: soha nem látott mélységekben van most az olaj ára, megvan a csökkentésre a fedezet, lássuk azt, hogy valami történik, mert jelenleg csak a kommunikációs arrogancia és a cinizmus látszik.” – részletezte Komjáthi Imre a megfelelő gazdasági intézkedéseket.

Magyar Zoltán a Jobbik részéről megerősítette az MSZP álláspontját a szűrésről: „38.000 Ft már a patikában két szájmaszk.

Ez megengedhetetlen. Azon termékek esetében, amik a vírusvédelmet szolgálják, avatkozzon be a kormány a piac alakulásába és maximalizálja az árakat. Ezt fogjuk ma követelni a parlamentben.”

„Mi bérgaranciát, munkahely- és családvédelmi garanciát akarunk” – ismertette a szocialista politikus.

„A multinacionális cégeknél pedig azonnali elbocsájtási tilalmat kell elrendelni. Hozzák előre a nyugdíjprémium kifizetését, a 6,5%-os emelést, és vezessenek be rezsicsökkentést – lássuk végre a cinizmus helyett azt, hogy valami történik” – nyomatékosította Komjáthi.

Reagálva az Operatív Törsz szóvivőjének megállapítására, hogy a gócpontok kialakulását kellene elsősorban megelőzni, Magyar elmondta, „Mi sem vagyunk elégedettek a szűrésekkel, alacsony a szűrések száma.

A Magyar Orvosi Kamara véleményében jobban bízunk, mint az Operatív Törzsében, és szerintük több szűrés kellene”.

Arra kérdésre, hogy mit várnak a mai parlamenti üléstől, az MSZP alelnöke azt felelte, „Mi legfőképpen azt várjuk, hogy a megnyugtató kormányzati beszédek elhangzásakor ott álljanak azok a szakmai vezetők, akikre hallgatnak.

Józan gondolkozású politikus hallgat a szakmai vezetőkre! Tíz évvel ezelőtt minden idők egyik legnagyobb árvize volt Edelényben: a gátakon nem voltak pártpolitikusok, emberek voltak, akik együtt dolgoztak a városért.

Ezt tesszük mi is Magyarországért”.

Magyar Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselője hozzátette, „Mi is elvárnánk egy ilyen beszédet, a végén pedig azt, hogy Kásler Miklóst lemondatják”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: