Dr. Zacher Gábor - Fotó: Gyomaendrod.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ország toxikológusa nem szokott videóüzeneteket küldeni, de most úgy érezte fontos megszólalnia.

Dr. Zacher Gábor toxikológus fontos videóüzenetet küldött, habár nem szakterülete a virológia. Mégis világosan látható az, hogy a koronavírus megfékezésére csak közös erővel és összefogással van esélyünk.

Zacher videóüzenetében felhívja a figyelmet a higénés szabályok betartására, valamit arra, hogy mennyire fontos ezekben a napokban az, hogy együtt működve a hatóságokkal és azok kérésének eleget téve otthonainkban maradjunk.

Ez most nem politikai, hanem elsősorban szakmai kérdés.

A legfontosabb a gyakori és alapos szappanos kézmosás, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő használata. Különösen javasolt mosdó használatát követően és étkezés előtt!

A maszk önmagában nem elegendő a fertőzés megállításához, ám viselése mások védelme érdekében javasolt, ha valaki légúti tünetektől szenved.

Amennyiben valamilyen alapbetegsége (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség, légzőszervi betegség, májbetegség, daganatos betegség) van, saját védelme érdekében viseljen maszkot!

Ha köhög vagy tüsszent, használjon papírzsebkendőt, azt használat után azonnal dobja ki a szemetesbe, majd mosson/fertőtlenítsen kezet!

Ha az új koronavírus okozta megbetegedés tüneteit tapasztalja és találkozott olyasvalakivel, akitől elkaphatta a fertőzést, minél hamarabb kérjen telefonos segítséget! A háziorvos, az ügyeletes orvos vagy a mentőszolgálat szakembere feltett kérdései megerősíthetik vagy kizárhatják a fertőzés gyanúját.

Mindenképpen jelezze, ha ön vagy önnel kapcsolatban álló járt olyan országban az elmúlt két hétben, ahol új koronavírus-járvány zajlik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: