Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Koronavírusnak csupán az egyik fele az egészségügyi kockázat. A másik terület ahol mérhetetlen rombolást végez az a gazdaság.

Már pedig a magyar gazdaság soha de soha nem állt meg a saját lábán, bármennyire mantrázta azt Orbán és Matolcsy. Valójában soha sem volt itt szó gazdasgái csodáról.

Az ország fő gazdasági motorja természetesen az Európai Unió valamint a Német és Japán autógyárak termelése és a hozzájuk csatlakozó kiszolgáló és beszállítói iparág.

A koronavírus miatt a nagy autógyárak, akiknek hazánkban vannak gyáraik sorra állítják le gépsoraikat, küldik dolgozóikat kényszerszabadságra.

Ha ez az állapot tartós marad, vagyis elhúzódik a járvány akkor a teljes magyar gazdaság padlót foghat. A válság jeleit már most látni.

A szolgáltatószektor, mint a turizmus és a vendéglátás gyakorlatilag leállt, az autóípar leállásával pedig a megmaradt gazdasági kapacításunk is kifulladt.

Bármennyire tagajda a kormány a magyar gazdaság elsősorban a német ipar teljesítményétől függ, hiszen Magyarország a valóságban szinte semmit nem termel a nemzetközi piacra. A járvány végével eldől sikerül-e újraindítani a gazdaságot és mekkora károkkal jövünk ki belőle.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: