Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Itt a reménysugár: mutatjuk, mi lassíthatja a koronavírus terjedését

 

Egy új tanulmány szerint erős korreláció van a meleg idő és a járvány lassulása között.

 

A kutatást a pekingi Csinghua Egyetem közgazdászai és adatelemzői készítették, az adatokat pedig ország járványügyi hivatalától kapták, így 4711 igazolt esetet tudtak megnézni.

 

Az elemzés azt jelzi, hogy magas hőmérséklet és magas relatív páratartalom jelentősen lelassítja a betegség terjedését még a nagyobb népsűrűségű településeken is.

Vagyis az új koronavírus az elemzések alapján hasonlóan viselkedik az influenzához, ez pedig azt jelenti, hogy a nyári időszakban csökkenhet a megbetegedések száma.

 

A jelzi és a lelassítja szavak, viszont most kiemelten fontosak, ugyanis adatelemzésről van szó, vagyis nem az történt, hogy ez a következtetés a vírus fehérjeszerkezetének elemzése után tudják ezt állítani a kutatók, és nem is arról beszélünk, hogy a meleg elpusztítja a vírusokat vagy nem terjednek.

 

Már a vírus terjedésének lassulása is örömteli hír lenne, így lehetne ugyanis elérni, hogy mindenki megfelelő orvosi ellátásban részesüljön, és ne legyen túlterhelt az egészségügyi ellátórendszer – írja az Index.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: